13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialNicușor Constantinescu, urmărit internațional. DIN NOU

Nicușor Constantinescu, urmărit internațional. DIN NOU

Șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost dat, din nou, în urmărire generală de poliție, după ce instanța a admis solicitarea procurorilor de a-l aresta 30 de zile. 

Potrivit informațiilor de pe site-ul IGPR, Constantinescu este căutat în baza ”Mandatului de Arestare Preventivă nr.3/CP din 23.07.2014 emis pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat în dosarul penal nr.17805/3/2014  pentru comiterea  a 3 infractiuni de complicitate la abuz in serviciu  prev de art.48, al.1 CP raportat  la art.13 ind.2 din legea 78/2000( modif. prin Legea 187/201), 12 infractiuni de abuz in serviciu  prev de art.246 CP şi 9 infractiuni de abuz in serviciu  prev. de art.246 CP (Cod Penal din 1969)”.

Magistrații Tribunalului București au dispus din nou, miercuri, arestarea președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, admițând propunerea procurorilor DNA după mediatizarea imaginilor în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Poliţia Română l-au căutat pe Nicușor Constantinescu la domiciliu, după ce s-a constata că acesta nu este acasă, a fost dat în urmărire. 

Citește și: Nicușor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului București nu este definitivă

Procurorii DNA au înaintat noua cerere de arestare la sfârşitul săptămânii trecute, după ce în presă au fost difuzate imaginile cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, preluate de pe internet.

Citește și: Baronul Nicuşor Constantinescu recunoaște că se plimbă și fumează prin New York

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă