10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialNici un dubiu: Buftea este în Europa

Nici un dubiu: Buftea este în Europa

Din lipsă de alternative, românul e obişnuit să se văicărească: pensiile au îngheţat, străzile au gropi, echipa reprezentativă joacă atât de prost încât ar trebui să reprezinte pe altcineva, berea nu-i rece şi aşa mai departe. Totuşi, nu totul e negru. Un exemplu că lucrurile pot fi făcute şi bine l-au dat în weekend organizatorii festivalului Summer Well, care a avut loc pe Domeniul Ştirbey, în Buftea, la porţile Bucureştiului.

Probabil că iniţial unii fani au mormăit nemulţumiţi auzind că Interpol, una dintre cele mai importante nume ale muzicii alternative americane şi totodată marele cap de afiş, va concerta la 15 kilometri de Capitală; la urma urmei, nu toată lumea are maşină, unde mai pui că, şi dacă o ai, la concerte se obişnuieşte totuşi să se mai bea câte o bere, două, opt. Cam aşa s-au gândit însă şi organizatorii, drept care au pus la dispoziţia publicului o linie de transport în comun pentru modesta sumă de 3,5 lei (oricum, mai ieftin decât o bere). Cei care s-au informat pe site-ul festivalului au putut folosi şi autobuzele unui sponsor, care erau gratuite.

Organizatorii nu s-au limitat însă să asigure accesul la festival, ci şi-au dat toată silinţa ca publicul să se simtă bine; astfel, o pajişte a fost amenajată cu şezlonguri (şi încă multe!), aşteptarea în faţa toaletelor ecologice nu a durat mai mult de cinci minute, mâncarea a fost nu tocmai ieftină, dar bună, iar iarba din faţa scenei a fost protejată cu ajutorul unei gigantice „cuverturi” din rafie. Ce ar fi de criticat? Păi, cam nimic.

Publicul ar merita şi el câteva cuvinte de laudă; bineînţeles că un asemenea eveniment aduce, nu în ultimul rând datorită calităţii muzicii, un anumit gen de oameni – mai curând tineri, mai curând (bine) educaţi. Însă nici măcar la festivaluri asemănătoare din Europa de Vest nu se prea întâmplă ca lumea să folosească paharele goale drept scrumieră. La noi, da.

Felicitări, aşadar, atât organizatorilor, cât şi vizitatorilor pentru atmosfera relaxată, prietenoasă şi plăcută pe care au reuşit să o creeze într-unul dintre cele mai frumoase locuri din jurul Bucureştiului. Aşa da! Mai vrem (chit că Interpol au cântat cam slab)! 

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă