17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialNemtii, ingroziti de Kebab-connection

Nemtii, ingroziti de Kebab-connection

In toiul unui nou scandal al carnii alterate vandute pe teritoriul Germaniei, dar si in strainatate (aparent in Austria, Olanda, Cehia si in alte sapte tari), comerciantul en-gros considerat principalul suspect s-a sinucis.
Bavarezul Georg Bruner, 74 de ani, s-a spanzurat miercuri, dupa ce anchetatorii politiei si controlorii alimentari au stabilit ca acesta a vandut aproape 200 de tone de carne alterata, in unele cazuri veche de peste patru ani, decongelata si recongelata, careia ii schimba etichetele cu termenul de valabilitate.
Seful comisiei de politie insarcinate cu investigarea cazului de infractiune alimentara majora, Josef Wilfing, a declarat presei ca indiciile conduc „spre o adevarata mafie a Doner-Kebab-ului”. Seful comisiei speciale denumite „Hala frigorifica” a mai precizat ca unii clienti ai lui Bruner par implicati in acest „Kebab-connection”, dar a avertizat impotriva suspiciunilor generalizate impotriva vanzatorilor de Kebab, Doner si Shaorma.
Wilfing a mai anuntat ca nu exista indicii despre o mana criminala implicata in suicidul lui Bruner, chiar daca sinucigasul nu a lasat a scrisoare de adio. Angrosistul din Munchen repetase, pe parcursul ultimelor zile, in fata familiei ca nu mai face fata presiunilor. Potrivit politiei, din registrele contabile confiscate Ð deosebit de neclare Ð rezulta ca firma lui Bruner se afla de multa vreme in pragul falimentului, ceea ce l-a determinat, cu mare probabilitate, la infractionalitatea alimentara, vanzand unui numar de 2.500 de clienti din opt tari ale UE carne complet alterata.
„Exista indicii despre existenta unei mafii intregi, dar avem nevoie de timp pentru a stabili toate legaturile dintre furnizori si clienti. In plus, ne lovim de cele mai multe ori de tacere absoluta”, a conchis seful comisiei de investigatii.
Intre timp, germanii continua sa treaca la regim vegetarian…

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan a luat decizia! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români, a decis să pună capăt carierei sale de arbitru central, la vârsta de 44 de...

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...

Camila Giorgi a revenit după o absență misterioasă de 6 luni!

După ce a fost „dată dispărută” timp de șase luni, Camila Giorgi a revenit la Roma, iar avocatul său a dezmințit zvonurile conform cărora...
Ultima oră
Pe aceeași temă