13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialNeînţelegeri în coaliţia guvernamentală britanică din cauza abordării faţă de imigranţii români

Neînţelegeri în coaliţia guvernamentală britanică din cauza abordării faţă de imigranţii români

Coaliţia guvernamentală britanică se confruntă cu disensiuni, liberal-democraţii fiind nemulţumit de planul premierului conservator David Cameron de limitare a imigraţiei cetăţenilor europeni, pe fondul polemicilor privind românii şi bulgarii, informează Mediafax.

Premierul David Cameron pregăteşte o atitudine dură faţă de imigraţia din statele membre UE, în contextul în care grupuri eurosceptice din Partidul Conservator cer reintroducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, scrie ziarul The Independent.

Citeşte şi: O româncă trimite Germania la Curtea de Justiţie Europeană pentru neplata şomajului. Urmează Marea Britanie?

Premierul se va confrunta, joi, cu un test al autorităţii în Camera Comunelor, unde parlamentari eurosceptici intenţionează să voteze împotriva Guvernului în cursul unei dezbateri pe tema imigraţiei. Conservatorii eurosceptici, în frunte cu deputatul Nigel Mills, insistă pentru reintroducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. Însă premierul Cameron a explicat că restricţiile nu pot fi reintroduse, dat fiind că ar fi încălcate normele comunitare. Totuşi, Guvernul a pregătit un plan de compromis care prevede limitarea imigraţiei din statele membre UE prin instituirea unor măsuri excepţionale în cazul unui aflux de străini.

Citeşte şi: Peste 300 de plângeri la UE despre declaraţia privind amprentarea românilor

Însă planul de compromis a stârnit furia vicepremierului liberal-democrat Nick Clegg, care a avertizat că alte state membre UE ar putea lua măsuri similare împotriva britanicilor. “Amendamentele sunt prost concepute şi transmit un semnal foarte dăunător vecinilor europeni – acela că nu vrem să respectăm regulile”, a declarat o sursă liberal-democrată citată de ziarul The Independent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă