21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialNeagu Djuvara critică dur construcția unei moschei în București: ”Este o crimă”

Neagu Djuvara critică dur construcția unei moschei în București: ”Este o crimă”

Neagu Djuvara a declarat, marți seara, la Realitatea Tv, că ridicarea unei moschei la Bucureşti este o greșeală, „o crimă”, care să atragă 6000 de studenţi şi ”altceva din ţări asiatice”.

„Eu consider că este o mare greşeală şi cum nu s-a făcut încă cu toate că acest individ pe care nu pot să-l sufăr, domnul Victor Ponta, a făgăduit… a încasat statul român, o fi încasat şi el ceva – asta Dumnezeu ştie – ca să se facă o mare moschee la noi… Dar e o crimă! Adică, noi am avut Dunărea aceasta care ne-a apărat de musulmani, iar acum facem la noi un fel de punct de dezvoltare a islamismului în Europa. Am căzut în cap!”, a declarat Neagu Djuvara.

Citește și: FOTO. Protest inedit: Sute de cruci, pe terenul viitoarei moschei din București

În plus, Neagu Djuvara a criticat faptul că intelectualilor din România nu li s-a cerut părerea cu privire la realizarea acestui proiect.

„N-a fost întrebat nimeni! Sunt convins că dacă ar fi fost întrebat Andrei Pleşu sau Liiceanu sau Patapievici sau câţiva din intelectuali… că, slavă Domnului!, avem câţiva intelectuali de foarte mare calitate”, a comentat el.

Muftiatul Musulman Cultural a primit, la sfârșitul lunii mai, prin hotărâre de Guvern, terenul de peste 11.000 de metri pătrați pentru construirea unei moschei de mari dimensiuni în București, cu o capacitate de 2.000 de persoane. Terenul respectiv este situat lângă Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiție pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcție a moscheii să înceapă în trei ani.

În România trăiesc aproximativ 65.000 de musulmani, potrivit datelor de la Secretariatul de Stat pentru Culte, dintre aceștia, 10.000 locuiesc în Capitală. Cea mai mare moschee din România se află la Constanța, de altfel majoritatea musulmanilor din țară sunt localizați în Dobrogea.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă