11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialNATO: Peste 70% dintre libienii care au fugit în Tunisia s-au întors...

NATO: Peste 70% dintre libienii care au fugit în Tunisia s-au întors acasă

Peste 70% dintre libienii care au fugit în Tunisia s-au întors deja în ţara de origine, a anunţat purtătorul de cuvânt al operaţiunii Unified Protecter, relatează NewsIn .

„Potrivit estimărilor, 70% sau chiar mai mulţi dintre libienii care s-au refugiat în Tunisia în primele luni după izbucnirea conflictului s-au întors deja la casele lor”, a spus colonelul Roland Lavoie, la Bruxelles.

Ceea ce demonstrează, din punctul său de vedere, progresele semnificative făcute în ultimele luni de forţele anti-Gaddafi.

În luna iunie, Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, a anunţat că peste un milion de libieni au trecut frontiera în Tunisia şi Egipt de la izbucnirea crizei.

Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională, în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.

Iniţial, raidurile aeriene urmau să se încheie în 27 iunie, dar Alianţa a decis să le prelungească până la sfârşitul lui septembrie.

Cele mai citite

Iconist: O bijuterie arhitecturală ce îmbină eleganța istorică cu designul modern în inima Bucureștiului

În inima Bucureștiului, pe o stradă plină de istorie și farmec, se află „Iconist”, o clădire remarcabilă ce reunește influențe arhitecturale neo-franțuzești din „Micul...

Noua conducere a Băncii Naţionale a României a fost votată de Parlament. Ce salarii primesc

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, marţi seara, noua conducere a Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu a primit un nou...

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă