16.3 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSocialStudenții protest în prima zi de școală: SNSPA, nu uita, abuzul e...

Studenții protest în prima zi de școală: SNSPA, nu uita, abuzul e și vina ta!

Pe data de 1 octombrie, studenții de la SNSPA au ieșit în fața universității și au strigat că vor dreptate, nu doar promisiuni. După ce victimele lui Alfred Bulai au avut curajul de a vorbi, au apărut acuzații și către Marius Pieleanu, iată că tinerii vor să știe că pot sta în siguranță. Își cer dreptul la o educație decentă, unde să nu stai zilnic cu grija că poți fi abuzat sexual, atât ca fată, cât și ca băiat.

Plini de curaj, atât bobocii, cât și cei mai „cu vechime”, s-au pregătit cu pancarte și ai vrut să arate, atât universității, cât și țării, următoarele mesaje:

-Avem nevoie de unitate ca faptele să nu fie uitate;

-Lipsa plângerilor oficiale nu înseamnă lipsa victimelor supraviețuitoare;

-Am încredere în mine și fără să mă dezbrac;

-Doctor conferențiar abuzator sexual;

-Rușinea este a agresorilor;

-Fără abuzatori în universități!;

-SNSPA, nu uita, abuzul e și vina ta!;

A fost forma lor de a-și arăta și solidaritatea față de victimele lui Alfred Bulai și ale apropiaților săi. Au strigat că nu vor să lase subiectul să moară, nu vor să se „șteargă” cu buretele situația și nici să fie băgată sub preț de conducerea SNSPA!

„Concedierea abuzatorului nu este suficientă, ci schimbări sistemice care să accesibilizeze depunerea plângerilor, soluționarea lor, sunt absolut necesare. Tocmai de aceea nu vrem să lăsăm subiectul să dispară din atenția publică, dar mai ales din atenția celor care sunt responsabili ca aceste lucruri să nu se mai întâmple odată cu concedierea și judecarea penală a lui Alfred Bulai.

Considerăm absolut vitale acest tip de manifestări, dar și organizarea noastră, a tuturor, pentru a crea și garanta un spațiu universitar sigur”, a spus o studentă, la megafon.

Mărturiile fostelor studente nu sunt luate în seamă de conducerea facultății

O țară întreagă le-a auzit pe fostele studente care au povestit, pentru Snoop, că au fost violate de Alfred Bulai. Atât de multe mărturii, făcute publice atât de presă, cât și direct de tinere, par că nu contează pentru decan!

„Le-am cerut colegilor voștri să mă ajute cu dovezi pentru că nu poți să începi o procedură în absența dovezilor. Am constatat că afirmațiile mele erau cunoscute de procurorul de caz. Așa cum am explicat, sunt singurul care a avut o întâlnire cu procurorul de caz, cu excepția domnului Bulai, dintre cei de la SNSPA.

Așa cum am explicat, procurorul de caz este un tânăr procuror de 35 de ani, profesor la ASE care este foarte interesat să rezolve această problemă pe care o privește ca pe un de #metoo românesc. Și nu e întâmplător că acest #metoo românesc începe în interiorul facultății SNSPA. Pentru că aici există sensibilitatea necesară pentru a face un astfel de demers”, a susținut Cristian Pîrvulescu.

Umbra abuzurilor acoperă mediul academic. Tot mai multe acuzații în care mentorii se transformă în abuzatori ies la suprafață

Scandalul abuzurilor sexuale din Instituția de învățământ Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a luat amploare și dezvăluie un amplu abuz de putere în mediul academic.
Cazul profesorului Alfred Bulai, acuzat de mai multe studente de hărțuire sexuală și abuz a scos la suprafață și alte acuzații similare împotriva altor cadre didactice.

O altă figură proeminentă a SNSPA, sociologul Marius Pieleanu, a fost public acuzata de către fosta deputată și ministră Ana Birchall că a hărțuit-o sexual în anul 2008.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Regiunea de Nord-Est a României, din ce în ce mai vulnerabilă la fenomene meteorologice extreme

Un nou raport intitulat Starea Climei în România, realizat de InfoClima, atrage atenția asupra riscurilor crescute la care este expusă regiunea de Nord-Est a...

Echipa României s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică

România s-a clasat pe locul 8 la ediţia de anul acesta a Campionatului European de Securitate Cibernetică, care s-a desfăşurat în perioada 8 -...

Deficitul bugetar ajunge la 4% din PIB, iar Guvernul se îndepărtează de responsabilități, atrag atenția experții

Deficitul bugetar al României a ajuns la 4% din PIB în primele șapte-opt luni din 2024, iar prognozele indică o posibilă creștere până la...
Ultima oră
Pe aceeași temă