13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialNăstase: Dosarul Trofeul Calităţii este confecţionat din minciuni

Năstase: Dosarul Trofeul Calităţii este confecţionat din minciuni

Dosarul care a fost prezentat instanţei de către DNA a fost confecţionat din minciuni, reprezentând o scandaloasă operaţiune de obstrucţionare a justiţiei, de calomnie, de intimidare şi de înşelăciune, operaţiune instrumentată de către procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, afirmă preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, citat de Agerpres.

“Eliminarea corupţiei este dezideratul suprem al oricărui stat membru al UE. Cu toate acestea, hărţuirea politică şi obstrucţionarea justiţiei, comise de către DNA, nu reprezintă o acţiune de eliminare a corupţiei, ci de întărire a ei. Oricine examinează, cu adevărat, dosarul cauzei înţelege că am fost pus sub acuzare pe motive inventate, fictive, care au fost susţinute de dovezi false, fabricate, ca şi prin orchestrarea unei campanii de PR, plină de minciuni şi de calomnii. Toate acestea au fost administrate şi conduse de către procurori ai DNA. Nimeni nu ar trebui să fie obligat de către autorităţi să trăiască un asemenea calvar. Iar liderilor politici, oricât de puternici, nu trebuie să li se permită să abuzeze de puterea cu care au fost investiţi”, a subliniat Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Citeşte şi Corupţii condamnaţi cu suspendare pot fi demnitari!

Potrivit acestuia, unii procurori ai DNA “au violat aproape toate regulile de etică şi de legalitate, atunci când s-au pus în serviciul puterii politice”.

“Foarte puţini oameni cunoşteau ceea ce se întâmplă cu adevărat în timpul şedinţelor de judecată, la procesul meu. Unii au ignorat aceste fapte. Dar majoritatea oamenilor pur şi simplu nu le-au ştiut. Duc această bătălie nu doar pentru mine ci şi pentru toţi cei care trebuie să fie apăraţi împotriva abuzurilor de orice fel”, a adăugat fostul premier.

Adrian Năstase a reamintit, în context, că a fost în serviciul României ca membru al Parlamentului, ca ministru de Externe, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca lider al partidului meu, respectiv ca premier – calitate în care a condus România spre integrarea ei în NATO şi UE.

“Nimeni nu ar trebui să-mi explice importanţa luptei împotriva corupţiei, pentru că Guvernul condus de mine a fost cel care a creat DNA, în 2003, ca parte a procesului de pregătire a aderării României la UE. De aceea mi se pare paradoxal faptul că sunt acum obligat să vorbesc public despre felul în care s-a transformat acest DNA, pe care eu l-am iniţiat, în baza unui proiect comun cu Uniunea Europeană. Din păcate, din 2005, DNA a fost transformat, dintr-o importantă instituţie cu misiunea să lupte împotriva corupţiei, într-o maşinărie politică, condusă de către Traian Băsescu şi Monica Macovei, cu scopul hărţuirii oponenţilor politici. Ei s-au ascuns, în mod sistematic şi cinic, în spatele cerinţei justificate, venite din partea UE, de a lupta împotriva corupţiei, pentru a se angaja în cele mai scandaloase fapte de obstrucţionare a justiţiei”, a susţinut liderul CN al PSD.

Acesta a argumentat prin faptul că DNA a lansat mai întâi au lansat o campanie de PR, în anii 2005 – 2006, prin care “a fost demonizat în percepţia publică cu ajutorul minciunilor şi calomniilor” pentru ca, mai apoi, să “fabrice dovezi pentru a susţine minciunile pe care le împrăştiaseră cu ajutorul media”.

“Au reuşit să obţină condamnarea mea în ochii publicului, înainte ca procesele să fi început. Condamnarea mea în prima instanţă, în acest dosar, este prima condamnare dată de o instanţă pe baza imaginii publice create de către procurori şi patronii lor politici şi nu pe baza faptelor dovedite în faţa instanţei. Chiar şi cei doi judecători, din completul de trei, care m-au condamnat, au fost contaminaţi de vânătoarea de vrăjitoare, condusă de DNA. Cei doi au scris în decizia de condamnare că ar trebui ‘să fiu eliminat din viaţa publică’, chiar dacă ‘nu există dovezi materiale’ care să mă incrimineze. Aceste afirmaţii contradictorii vorbesc de la sine”, a adăugat Adrian Năstase.

Fostul premier mai spune că toate procesele “care au fost iniţiate de către patronii politici ai DNA de la acel moment, au dovedit, fără dubiu, faptul că DNA a folosit în mod sistematic şantajul şi falsificarea dovezilor – în încercarea obsesivă de a obţine condamnarea mea, cu orice preţ, şi în pofida faptului că nu existau fapte şi nici o dovadă reală care să mă încrimineze”.

“Nu am vorbit foarte des în public despre aceste dosare, nu am dorit să incit pe cineva să-mi ia apărarea. Mi-am prezentat argumentele doar în faţa instanţelor. Am făcut acest lucru, în timp ce şase ani la rând, DNA a desconsiderat dreptul meu la un proces corect şi a scurs informaţii false către public, reuşind să imprime în percepţia publică ideea că Adrian Năstase ar fi corupt. În faţa instanţei, DNA nu a putut dovedi însă absolut niciuna dintre acuzaţiile aduse. Au falsificat dovezi. Au şantajat martorii cheie şi i-au forţat să mintă în faţa instanţei”, a arătat Năstase.

Preşedintele CN al PSD a dorit să sublinieze că este nevinovat faţă de toate acuzaţiile care i-au fost aduse în cadrul acestui proces “şi în cursul tuturor celorlalte încercări penibile de acuzare venite din partea Monicăi Macovei şi a lui Daniel Morar”, adăugând că faptele prezentate în faţa acestei instanţe dovedesc, fără dubiu, această concluzie.

“Avem de-a face, în cazul acestor acuzaţii, cu exprimarea unei culturi a retoricii pline de ură ce a fost pusă în serviciul patronilor politici ai şefului DNA. Îmi pare rău că, în ultimele săptămâni, comportamentul lor isteric a produs din nou afirmaţii scandaloase şi minciuni – exact ca atunci când au început campania împotriva mea, acum şase ani. Oricui îi pasă de această ţară şi de viitorul sistemului nostru judiciar ar trebuie să se uite la fapte, aşa cum au fost ele prezentate instanţelor, şi să ignore minciunile şi dovezile fabricate de DNA. Românii nu trebuie să renunţe la propria lor judecată şi să capituleze în faţa diversiunilor şi a încercărilor de dezbinare promovate de procurori ai DNA”, a conchis liderul CN al PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă