11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialNastase are invataturile comuniste in sange!

Nastase are invataturile comuniste in sange!

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a atacat ieri virulent pe predecesorul sau, Adrian Nastase, catalogandu-l drept “antireformist”, “antidemocratic” si adept al politicilor “lupilor comunisti” din PSD. Motivul: indemnul la respingerea legilor proprietatii (pentru care guvernul vrea sa-si asume raspunderea in Parlament), transmis duminica de Adrian Nastase pe toate televiziunile.

“Am sperat ca reprezentantii opozitiei, ca toti membrii Parlamentului, sa inteleaga semnificatia pozitiei pe care o vor adopta fata de acest pachet de legi. Nu stiu daca Adrian Nastase a avut mandat sa vorbeasca in numele partidului, dar se situeaza cu consecventa pe o pozitie antireformista si antidemocratica. Un lider politic care nu recunoaste importanta reglementarii proprietatii dovedeste ca invataturile scolii de Partid Comunist i-au intrat in sange si ca nu se poate dezbara de ele nici macar pentru a asigura integrarea Romaniei in UE”, a declarat premierul.
Tariceanu a mai afirmat: “Trebuie sa recunosc ca nu m-ar fi mirat acest lucru daca PSD ar fi fost condus de altcineva decat de lupii tineri din Partidul Comunist; atunci problema proprietatii ar fi fost rezolvata de mult si-n mod echitabil, la fel ca si-n celelalte tari din fostul bloc comunist, asa cum ne-au cerut si rapoartele Comisiei Europene. Dar – vorba aceea – lupul isi schimba parul, dar naravul ba – si astazi suntem nevoiti sa adoptam aceasta procedura (asumarea raspunderii – n.n.) pentru a rezolva definitiv problema proprietatii”.
Seful Guvernului si-a amintit si de vechile atitudini ale PSD care au dus la amanarea rezolvarii problemei proprietatii. “PSD a sabotat constant dezbaterile referitoare la rezolvarea problemei proprietatii pentru ca, dupa alegerile din 2000, sa isi insuseasca Legea 10 ca pe o realizare politica proprie. Legea 10 a fost rezultatul dezbaterilor din legislatura 1996-2000 si singura contributie a PSD a fost aceea de a tergiversa si de a bloca lucrarile. La fel ar fi vrut sa faca si acum, pentru a continua politica dublului standard. In declaratii se pretinde proeuropean, dar in fapte este antieuropean”, a spus premierul.
Tariceanu considera ca in cazul in care opozitia va initia o motiune de cenzura pentru pachetul de legi privind proprietatea si reforma Justitiei, fiecare semnatura va fi impotriva integrarii Romaniei in UE. “Fiecare semnatura va echivala cu o motiune de cenzura impotriva UE. (…) Guvernul isi asuma cu toata responsabilitatea pachetul privind reglementarile proprietatii”, a conchis seful Guvernului.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă