15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMuzică scrum pentru fanii „high“. O formație americană a produs primul...

Muzică scrum pentru fanii „high“. O formație americană a produs primul vinil care poate fi fumat

Trupa americană „Slightly Stoopid“, care-și descrie propria muzică drept „o fuziune de folk, rock, reggae și blues cu hip hop, funk, metal și punk“, revoluționează lumea vinilurilor. Artiștii au cheltuit 14.000 de dolari pentru a realiza două viniluri din hașiș, care pot fi fumate… Acestea au fost imprimate la Studioul Capsule Labs din Los Angeles, scrie publicația britanică „The Independent“.

Ideea le-a venit din dorința de a alătura două medii de „școală veche“, spune managerul trupei, Jon Phillips: „Vinilul este un  mediu de școală veche, iar în opinia noastră și hașișul este la fel“.

Vinilul produs este complet consumabil, dar, din pă-cate, nu poate fi cumpărat de la magazinul din cartier și nu este deloc ieftin. Până acum, trupa a reușit să confecționeze două astfel de viniluri, imprimate cu melodia „Dabbington“ – o piesă instrumentală, cu influențe de jazz, pe gustul consumatorilor de hașiș. Primul vinil a fost declarat acceptabil, pentru că melodia se auzea destul de bine, dar personalul care a lucrat la el nu s-a putut abține și l-a consumat… Cel de-al doilea vinil nu a fost la fel de reușit, calitatea sune-tului redat fiind considerată inacceptabilă.


Trupa a vrut ca prin acest gest să atragă atenția asupra legalizării consumului de hașiș


Echipa lucrează acum la al treilea exemplar, iar când vor reuși să obțină un vinil de calitate se vor hotărî dacă-l păstrează sau îl scot la licitație în scop caritabil.

La început, trupa a vrut ca prin acest gest să atragă atenția asupra legalizării consumului de hașiș, dar acum intenționează să vândă în farmacii „hașiș marca Slightly Stoopid“ și să doneze o parte din profit cercetărilor în domeniul cancerului.

„Nu va ieși un vinil pe care să-l poți asculta de nenumărate ori. Deocamdată, este o operă de artă“, a mai spus managerul trupei.

Trupa „Slightly Stoopid“ a fost înființată în 1994, în Cali-fornia, de Miles Doughty și Kyle McDonald, care erau prieteni din copilărie. Până acum, formația a lansat 12 albume, dintre care patru live. De peste două decenii, trupa continuă să testeze noi teritorii muzicale, defi-nindu-și semnătura și creând propria subcultură. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă