9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialMuzeu "Arnold" la Anina

Muzeu „Arnold” la Anina

In orasul Anina va fi deschis un muzeu dedicat marelui actor si fost sportiv de performanta Arnold Schwarzenegger, actualul guvernator al Californiei. Edilii orasului sustin ca stramosi ai lui Arnold Schwarzenegger au sosit in urma cu peste 250 de ani la Anina si au infiintat asezarea steierdorf – vatra actualului oras.
Muzeul va gazdui sute de exponate – de la aparatele originale cu care sportivul s-a antrenat in localitatea sa natala (Gratz) si pana la o colectie impresionanta de fotografii originale, tablouri, articole din ziare, colectii de reviste, obiecte personale de imbracaminte si echipament sportiv. Cel mai important exponat va fi un bust confectionat din otel inoxidabil tratat special si garantat de producator pentru 40.000 de ani. Toate acestea au fost cumparate din Austria de un fiu al Aninei, Mihai Crainiceanu. El le-a achizitionat de la primul antrenor al guvernatorului Californiei, Kurt Marnul.

Toate cheltuielile de constructie si amenajare vor fi suportate de catre Mihai Crainiceanu. Pentru constructia muzeului a fost cerut acordul lui Arnold Schwarzenegger. Acesta a promis ca va veni personal la inaugurare.
Autoritatile locale din Anina, in frunte cu primarul Gheorghe Neicu, au identificat ca posibil sediu al muzeului o cladire veche de peste 200 de ani (construita de catre colonistii austrieci in cartierul steierdorf). "Muzeul va fi infiintat in staier si cu toate ca nu era neaparat nevoie, avem si consimtamantul lui Arnie. Chiar daca acum a ajuns in America, el are radacini in Anina. Nu trebuie sa uitam ca austriecii din Stiria si Tirol au pus bazele Aninei",  a afirmat primarul Gheorghe Neicu.

Ionel Crainiceanu (fratele lui Mihai Crainiceanu), initiatorul muzeului, are peste 80 de ani. El a spus ca "fratele meu a intrat in legatura cu primul antrenor al lui Arnold Schwarzenegger, Kurt Marnul, si asa au achizitionat bustul lui Arnie. Apoi, fratele meu a cumparat de la acesta toate aparatele la care s-a antrenat sportivul, echipamentele sale originale". Conform planurilor initiatorilor proiectului, muzeul va fi deschis la inceputul anului viitor.

Cele mai citite

Scandal la BRD: Directoare anchetată pentru fraudă de 300.000€

O directoare de la o sucursală BRD din București, sectorul 5, este anchetată pentru presupuse infracțiuni de fraudă după ce ar fi sustras aproximativ...

Motivul incredibil pentru care Dumitru Buzatu e la un pas să scape după ce a fost prins cu șpagă în portbagaj

Într-o întorsătură surprinzătoare în dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, Curtea de Apel Iași a decis să anuleze...

Bianca a dat-o pe invers

Starleta Bianca Drăgușanu, diva, vedeta, deși nu știm ce o recomandă pentru toate aceste titulaturi, în afara modificărilor grupa mare aduse bietului ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă