19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMutări-cheie pe ultima sută de metri

Mutări-cheie pe ultima sută de metri

Au rămas doar două zile până la închiderea perioadei de transferuri, iar formaţiile din Liga I pregătesc acum achiziţiile-cheie pentru a-şi întări loturile.

După ce Steaua a luat o jumătate de echipă de la Unirea Urziceni, restul cluburilor au încercat să-şi asigure serviciile celorlalţi jucători rămaşi liberi de contract. Dinamo l-a achiziţionat pe Bordeanu, care a semnat deja cu gru­parea din „Ştefan cel Mare”, iar pe Lucian Goian l-a împrumutat la Astra Ploieşti. „Câinii” îl vor pe Maftei, însă jucătorul se află încă sub contract cu ialomiţenii, astfel că alb-roşii trebuie să achite o sumă de bani şi să-i trimită la Urziceni pe Laurenţiu Rus, Cristi Bălgrădean şi Georgian Păun. Şi FC Timişoara a trimis doi jucători la Unirea, Sandu şi Dukic, însă fără pretenţia de a transfera pe cinvea de acolo. În schimb, bănăţenii i-au înregimentat în această săptămână pe fundaşul dreapta Helder şi atacantul Stefan Nikolic. „L-am transferat pe Nikolic, un jucător înalt, de 1,95 m, care este mai tot timpul convocat la reprezentativa Muntenegrului. În ceea ce-l priveşte pe Helder, el este împrumutat până la finalul sezonului şi putem activa clauza prin care putem să-l achiziţionăm definitiv. Dacă vom dori să-l păstrăm şi după vara anului 2011, atunci trebuie să achităm 750.000 euro celor de la Nancy, clubul de care aparţine jucătorul”, a precizat preşedintele clubului timişorean, Gheorghe Chivorchian.

Principalul obiectiv al conducerii bănăţenilor este însă semnarea unui nou contract cu Cosmin Contra. Internaţionalul român a devenit liber de contract săptămâna trecută şi le-a transmis oficialilor clubului de pe Bega că până vineri va da un răspuns cu privire la propunerea făcută de FC Timişoara, de a mai juca pe Dan Păltinişanu până la vară. „Cosmin Contra este acum liber de contract. Aştept să vină la Timişoara sau să răspundă propunerii făcute. E o propunere mai mult decât decentă. I-am oferit şi o funcţie după ce se va lăsa de fotbal. Poate să rămână în următorii 30 de ani în acest club”, a declarat Chivorchian. O altă formaţie care se mişcă pe piaţa transferurilor este Universitatea Craiova. Victor Piţur­că a reuşit să-l convingă pe Marian Aliuţă să semneze cu gruparea din Bănie. Mijlocaşul, în vârstă de 32 de ani, a mai evoluat de-a lungul carierei la Steaua, Rapid, FC Timişoara şi a ajuns la „Ştiinţa” după ce i s-a încheiat contractul cu formaţia Neftchi Baku, din Azerbaidjan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă