14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMuncitorul rănit în explozia de la Moreni are arsuri pe 80 la...

Muncitorul rănit în explozia de la Moreni are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului

Angajatul Schelei de petrol Moreni din cadrul OMV Petrom, rănit în urma exploziei care a avut loc la o unitate aparţinând Schelei, a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi este în stare gravă, bărbatul urmând să fie transportat de la SJU Târgovişte la Spitalul de Arşi din Capitală.

Potrivit directorului Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, dr Denis Vişoiu, bărbatul a suferit arsuri de gradele doi şi patru, pe 80 la sută din suprafaţa corpului, pronosticul medicilor fiind rezervat, transmite Mediafax.

“Pacientul în vârstă de 36 de ani a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgovişte cu arsuri de gradul doi şi patru pe 80 la sută din suprafaţa corpului, este conştient, iar pronosticul medicilor este rezervat”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa.

La ora transmiterii acestei ştirii, pacientul a fost preluat de o ambulanţă şi este transportat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Bărbatul a fost rănit, joi după-amiază, în urma unei explozii care a avut loc la o unitate aparţinând Schelei de petrol Moreni din cadrul OMV Petrom.

Muncitorul a primit primul ajutor de la un jandarm aflat în serviciu la Centrul de Perfecţionare a Jandarmeriei de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, a declarat, pentru Mediafax, Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.

Jandarmul Gheorghe Irimie auzise anterior o bubuitură la hala de debenzinare şi, când ieşit din unitate pentru a vedea ce s-a întâmplat, l-a văzut pe muncitorul ale cărui haine luaseră foc.

În interiorul halei erau flăcări cu înălţime de 1,5 metri, a spus Vătăşelu. Acesta a adăugat că jandarmul, înainte de a suna la 112, a încercat să intervină pentru stingerea flăcărilor şi pentru acordarea primului ajutor persoanei rănite.

Iniţial, victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, explozia a avut loc la staţia “Bateria 101 Ochiuri” a Schelei de petrol Moreni, situată în satul Ochiuri, comuna Gura Ocniţei, din judeţul Dâmboviţa, unitate care produce abur pentru bazinele de ţiţei, deflagraţia fiind urmată de incendiu.

Din primele cercetări rezultă că deflagraţia ar putea avea drept cauză o acumulare de gaze, iar la faţa locului sunt aşteptaţi să sosească reprezentanţii Parchetului şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa, care vor cerceta cazul.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă