11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMünchen, tradiție și romantism

München, tradiție și romantism

Aflat poate la capătul opus față de Berlin, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al stilului de viață, München-ul este un oraș prosper, modern în multe feluri, dar care încă își păstrează din farmecul vieții tihnite de provincie.

Chiar dacă pe străzile orașului bavarez probabil o să vedeți ultimele modele de BMW-uri, magazine cu haine de ultimă oră sau sedii moderne de companii, orașul München păstrează tradiția și folclorul german, locuitorii spunând despre metropola lor că este de fapt un sat global.

Iată ce puteți face dacă ajungeți în München:

• Alegeți o excursie de o zi la Berchtesgaden, o cabană montană din Alpii Bavarezi unde Hitler și membrii partidului nazist obișnuiau să se retragă. Este un loc cu priveliști superbe, însă de care Hitler nu s-a putut bucura deoarece acesta suferea de rău de înălțime.

• Faceți o excursie de mai multe zile pe drumul dintre München și Frankfurt, probabil cea mai pitorească destinație turistică din Germania. Aici vă veți întâlni cu superbele și romanticele castele bavareze, monumente istorice impresionante și un peisaj natural absolut încântător.

• Trageți o fugă la castelele Neuschwanstern și Linderhof.  Ascunse în Alpii Bavarezi, aceste castele încărcate de istorie și magie, construite de Regele Ludovic al II-lea al Germaniei, sunt un obiectiv de neratat dacă ajungeți la München. Vizita durează aproape o zi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă