33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMulte state UE doresc să impună sancţiuni Libiei

Multe state UE doresc să impună sancţiuni Libiei

Statele europene analizează posibilitatea impunerii unor sancţiuni Libiei din cauza reprimării protestelor, dar nu reuşesc să ajungă la un acord din cauza opoziţiei Italiei şi Maltei, anunţă surse diplomatice citate de AFP, informează Mediafax.

“Mai multe state UE au cerut iniţierea de discuţii pe tema măsurilor restrictive” împotriva regimului Muammar Kadhafi, precizează una din sursele citate.

Subiectul urmează să fie abordat în cursul zilei cu ocazia unei reuniuni a ambasadorilor celor 27 de state membre UE, după discuţiile la nivelul miniştrilor de Externe.

Printre sancţiunile avute în vedere se numără restricţii de circulaţie impuse regimului libian, blocarea conturilor bancare şi chiar suspendarea negocierilor iniţiate în 2008 pentru un acord de parteneriat între UE şi Tripoli.

Germania a anunţat că va trece la sancţiuni în cazul în care Libia va continua reprimarea protestelor.

“Dezbaterea este în curs în cadrul UE şi nicio decizie nu a fost luată”, subliniază sursa citată, în contextul în care Italia şi Malta refuză perspectiva sancţiunilor.

Cele două ţări se tem de valul de imigranţi care s-ar putea îndrepta spre Europa în cazul căderii regimului Muammar Kadhafi.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă