16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMufloni sfasiati de caini

Mufloni sfasiati de caini

» "Trei mufloni au murit dupa ce au fost muscati de caini maidanezi."

» "Unor pelicani li s-au rupt aripile in timp ce erau tratati de doctorul Visoiu."

» Anca Oprea, directoarea Zoo Baneasa: "Nu-mi aduc aminte".

Moartea suspecta a elefantului Gaya de la Zoo Baneasa, dupa ce in tarcul ei au fost introdusi caini politisti, nu este singura acuzatie pe care fosti si actuali angajati o aduc conducerii Gradinii Zoologice Bucuresti. Acestia declara ca in ianuarie 2007 trei mufloni au murit dupa ce au fost muscati de caini. Directoarea Anca Oprea sustine ca nu-si aduce aminte. Unul dintre martorii oculari ai evenimentului denunta tratamentul brutal la care sunt supuse animalele si chiar moartea unora: "Am anuntat conducerea de prezenta cainilor, intrati prin gardul gaurit, dar nu s-a luat nici o masura. Cainii vagabonzi au sfasiat trei mufloni care au fost dusi la abator, in vederea hranirii felinelor, fara a li se face examenul de turbare. In aceeasi perioada, au fost taiati patru tapi domestici, care nu au ajuns in hrana animalelor, transformandu-se in pachete pe care le-a luat conducerea." Curios lucru, in conditiile in care Gradina nu are un abator autorizat sanitar-veterinar. Afirmatiile sunt intarite de un alt martor: "stiu ca, dupa ce au fost muscati de caini, doi mufloni au murit pentru ca li s-au dat o saptamana numai ceai si medicamente. Alti trei au murit pentru ca au fost sfasiati de caini vagabonzi. Unor pelicani li s-au rupt aripile in timp ce erau tratati de doctorul Visoiu. seful de sectie Gheorghe Albu si doctorul Visoiu erau informati de ingrijitor referitor la alimentatia porumbeilor, dar acestia nu au tinut cont si mai multi s-au imbolnavit si au murit." Un al treilea martor confirma moartea muflonilor, dar si a altor animale: "Tot din lipsa de interes sau nestiinta, in urma tratamentelor aplicate au murit pelicani, struti, pasari mai mici etc. Concluzia e una clara: nu intereseaza animalele, ci modul in care se pot scoate, de catre cateva persoane, sume imense de bani. E posibil ca dintr-un salariu de director la stat sa-ti cumperi in doi ani un apartament de patru camere intr-o vila, sa incepi constructia la o alta si sa-ti iei un Peugeot 407?". Directoarea Anca Oprea foloseste un Peugeot 407 pe care il parcheaza in fata cladirii administrative din Gradina. O alta marturie acuza angajarea unei firme de paza (n.r. – Anaconda), in conditiile in care gradina Zoo are paza proprie, si folosirea bucatariei furajere in interes personal: "Firma de paza a fost angajata pentru comisioane. Bucataria animalelor este folosita pentru pregatirea mancarii pentru dna directoare, seful de sectie si doctor". Sambata, la intrunirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, se va vota un proiect de hotarare pentru constituirea unei comisii de ancheta care sa investigheze moartea elefantului Gaya. Primarul Adriean Videanu a mutat data sedintei de pe 29 pe 31 martie, fiind prima oara cand o sedinta a CGMB se va tine sambata.

» Investigatii
internationale
Asociatia Europeana a Gradinilor Zoologice si a Acvariilor (EAZA) nu a ramas indiferenta la scandalul media de la Bucuresti. Prin reprezentantul sau Martijn Los, a trimis un comunicat in care anunta ca, desi nici o gradina zoologica romaneasca nu e membra a EAZA, aceasta investigheaza in acest moment modul in care a murit elefantul si spera sa afle cat mai curand daca a fost vorba despre un accident sau de o culpa umana.
Nu este singurul semnal extern. Mai multe organizatii pentru protectia animalelor monitorizeaza cazul si cer clarificarea cauzelor decesului.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă