16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMotociclişti condamnaţi la moarte

Motociclişti condamnaţi la moarte

Numărul motocicliştilor morţi sau răniţi grav în urma unor accidente pe şosea creşte alarmant în Constanţa.

Cel mai recent caz a avut loc luni seară. Adrian Tincu, de 40 de ani, îşi conducea motocicleta pe bulevardul Aurel Vlaicu. Poliţiştii spun că mergea regulamentar. La un moment dat, şoferul unei auto macarale ”a efectuat viraj la stânga peste marcajul dublu continuu şi a intrat în coliziune cu motocicleta”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Motociclistul nu a mai avut nicio şansă. A frânat, dar s-a izbit în plin de colosul care îi tăiase faţa. Adrian Tincu s-a stins din viaţă la scurt timp după impact.

”Pacientul a fost găsit mort”, au precizat medicii care au ajuns pentru primul ajutor.

Imaginile de la faţa locului spun mai multe despre tragedia care a avut loc. Bucăţi din motocicletă erau împrăştiate pe mai multe zeci de metri, iar trupul neînsufleţit zăcea pe o bandă de mers, într-o baltă de sânge. În ciuda celor afirmate de poliţişti, şoferul auto macaralei a declarat, imediat după impact, că nu a tăiat linia continuă. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest: bărbatul de 52 de ani nu consumase alcool.

”Condu cu grijă, Adi, în drumul spre Rai”

Prietenii lui Adrian au fost şocaţi de veste. Pagina sa de Facebook s-a umplu de mesaje de condoleanţe.

”Nu se poate înţelege cât de grea e despărţirea, decât atunci când o fiinţă dragă pleacă de lângă noi. O cauţi şi nu o găseşti, o strigi şi nu te aude, o aştepţi şi nu mai vine. Ne rămâne doar amintirea şi un dor nestins în inimă…R.I.P., Adi”.

”O rugăciune, o floare, o lumânare este tot ce-ţi mai putem oferi la tristul tău mormânt. Dumnezeu să te odihnească în pace şi să-ţi ierte păcatele”.

”Şi tot nu te uităm, şi tot al nostru prieten rămâi…….veşnic… Condu cu grijă, Adi, în drumul spre Rai…”.

”Te-ai stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea devreme dintre noi. Azi nu mai eşti unde erai, dar vei fi întotdeauna în sufletele noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace şi linişte!”.

Alt prieten spune că şi-a învăţat lecţia şi că nu va mai ieşi cu motorul pe străzile din România.

Paul a murit la fel

În urmă cu două luni,pe 26 septembrie, un accident copiat parcă la indigo a avut loc în staţiunea Mamaia. Paul Pavel, de 20 de ani, conducea o motocicletă în momentul când o auto macare a tăiat linia continuă. S-a izbit frontal, iar motocicleta a luat foc instantaneu. Paul ar fi ars de viu dacă nu ar fi fost tras de acolo de câţiva martori curajoşi. Şoferul macaralei spune că îl văzuse în oglindă, dar era departe. Paul a fost internat, dar a murit după câteva săptămâni, în Spitalul Floreasca din Bucureşti.

”Era un tip liniştit. Nu avea mania vitezei”, a spus un prieten. Zeci de motociclişti au ieşit pe străzile Constanţei, după moartea sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Cine e vinovat?

Şi pe bulevradul Aurel Vlaicu, şi pe bulevardul Mamaia, în ultimii ani s-au creat mai multe sensuri giratorii. Pe unele porţiuni ele sunt la distanţe de numai câteva sute de metri. În aceste condiţii, să tai linia continuă pentru a scuti câteva secunde pare de neînţeles. Şoferii profită însă de lipsa poliţiştilor de pe străzi şi, mai ales, de lipsa camerelor de luat vederi, care ar ajuta la surprinderea multor infracţiuni (dar şi la depistarea vinovaţilor în caz de accidente).

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă