10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMotivul misterios al carnagiului din Las Vegas. Este teroristul Stephen Paddock „Abu...

Motivul misterios al carnagiului din Las Vegas. Este teroristul Stephen Paddock „Abu Abdul Bar Al-Amrekini”, așa cum susține ISIS?

Cel puţin 59 de persoane au murit şi alte 527 au fost rănite în urma atacului armat comis în timpul unui concert de muzică country în oraşul american Las Vegas de către „pașnicul” Stephen Paddock.

ISIS a revendicat de două ori atacul terorist, numindu-l pe Stephen Paddock „Abu Abdul Bar Al-Amrekini”. Anchetatorii nu au găsit absolut niciun indiciu despre o posibilă legătură dintre terorist și jihadiști. Poate doar o amenințare de pe site-urile organizației ISIS ce vorbea despre un carnagiu în „Orașul Păcatului”, cum era numit Las Vegas!

Milionar, obsedat de cazinouri

Poliția a găsit 23 de arme și muniție cât să tragă 20 de minute neîntrerupt, alternând armele, în camera de la hotelul Mandalay Bay, ocupată cu trei zile înainte de masacru de către Stephen Paddock. Alte 19 arme au fost găsite în casa din Mesquita, Nevada, după cum a raportat șeriful din Las Vegas, Todd R. Fasulo. Una dintre acestea era capabilă să străpungă vestele antiglonț purtate de poliție, fiind o armă achiziționată de regulă de către teroriști ale căror ținte sunt militari și polițiști.

O adevărată obsesie pentru arme dezvoltată de terorist, un bărbat pe care familia și cunoscuții îl descriu ca „pașnic, liniștit, fără afilieri religioase și politice”. Familia știa doar de cinci arme pentru care avea permis de vânătoare, deși fratele său, Eric, susține că Stephen nu a vânat niciodată, doar participa, rar, la competiții de lovire a țintelor în mișcare, organizate de cazinouri. Căci frecventarea cazinourilor ar fi fost pasiunea ce-i ocupa tot timpul și pentru care nici nu stătea permanent în vreuna din cele patru case pe care le avea în orașe diferite. Prefera să stea la hotelurile cazinourilor, unde era cunoscut ca un jucător fidel. Chiar și când stătea în vreuna din casele sale, în complexuri rezidențiale pentru pensionari, se ocupa cu pariuri întreaga noapte, dormind ziua. Era milionar, dar nu făcea caz de asta. Nu achiziționa bunuri epatante, avea o singură mașină de lux, primită cadou de la un cazinou, dar folosea mașini închiriate. Își petrecea anii pensionării între cazinouri, casele sale nefiind mobilate decât cu strictul necesar să petreacă în acestea câteva ore. Nici bagaje nu căra după el prea multe, căci găsea tot ce avea nevoie în hotelurile-cazinou. Culmea e că Stephen Paddock iubea muzica country și participa, de regulă, la festivaluri de genul celui la care a decis să-și îndeplinească planul terorist.

Plănuirea elaborată a atacului terorist

„Singura preocupare a lui Stephen era cum să-și cheltuiască banii în modul cel mai plăcut cu putință”, a afirmat fratele lui, Eric. „Trăia după timpul Las Vegas! Aș vrea să i se cerceteze creierul, cred că acolo s-a petrecut vreun declic care a premers acestei tragedii de nedescris pe care a provocat-o. Ultima dată când am vorbit cu el a fost acum o lună. Nimic ciudat la el, deși cred că deja plănuia să facă asta. Trebuie să fi plănuit, așa ceva nu se face dintr-o dată!”

Eric nu a făcut nicio declarație despre faptul că tatăl lor, spărgător de bănci, figura în dosarul  FBI ca fiind „psihopat” și că ar putea exista ceva ereditar. 
Este clar că Stephen a plănuit din timp atacul, și-a ales evenimentul, la care să participe un număr mare de oameni, și-a ales locul potrivit și a procurat arme și muniție pentru a obține un maximum de victime, întocmai cum fac teroriștii islamiști. ISIS a revendicat de două ori atacul terorist, susținând că organizația a știut de multă vreme de planul lui „Abu Abdul Bar Al-Amrekini”, care s-ar fi convertit la Islam cu câteva luni înainte de a-și duce la îndeplinire misiunea de pedeapsă a „Orașului Păcatului”. Nimic din biografia sa nu justifică actul abominabil comis. Însă, surse din Orientul Mijlociu afirmă că Stephen Paddock a vizitat țări din zonă, că a stabilit niște contacte cu organizații extremiste acolo și că FBI ar avea chiar și fotografii din timpul vizitelor. Nimic nu se confirmă până acum.   

RECUPERARE. Clujeanul rănit este în afara oricărui pericol

Luca Iclodean, tânărul din Cluj, rănit în atacul din Las Vegas, va fi bine. Carmen Iclodean, mama lui, a declarat că un glonț i-a trecut prin ambii plămâni şi a zgâriat una dintre vertebre. Chirurgul a îndepărtat două treimi din plămânul drept al rănitului, iar acesta este conectat la aparatul de respirat, dar este în viaţă și se aşteaptă recuperarea sa în timp. Potrivit informaţiilor transmise de mama sa, ar putea fi nevoie ca Luca Iclodean să rămână conectat la aparatul de respirat pentru încă o zi. Aceasta a menţionat, de asemenea, că susţinerea de care Luca a avut parte a însemnat foarte mult pentru el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă