12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialStațiile de metrou din Capitală își schimbă denumirile în acest weekend

Stațiile de metrou din Capitală își schimbă denumirile în acest weekend

Ziua Europei a fost marcată în 15 stații ale metroului bucureștean. Evenimentul "Metro Europe" a fost organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale, reprezentând state membre ale Uniunii Europene. Stațiile de metrou incluse în program au fost amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE, informează agerpres.

Ambasadele Suediei și Germaniei au marcat vineri Ziua Europei prin amenajarea unor standuri cu materiale reprezentative pentru cele două țări la intrările stației de metrou Eroilor. Reprezentanți ai Ambasadei Suediei au împărțit în stația de metrou pliante cu ofertele educaționale ale țării lor, cu informații despre această țară, despre mediu și despre designul suedez.

Prezentă la eveniment, ambasadoarea Suediei la București, Anne Lindahl Kenny, a precizat că Ziua Europei marchează și un alt eveniment important pentru țara sa, și anume, 20 de ani de când Suedia a devenit stat membru UE.

"Pe de altă parte, sărbătorim și 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și vedem că avem tot mai multe provocări în zilele astea, de exemplu, agresiunea rusească și atunci, este tot mai important să rămânem uniți în familia europeană. Pe de altă parte, avem provocări chiar la noi acasă, avem atacurile teroriste care s-au întâmplat în alte capitale europene, avem fluxul de imigranți către state europene și devine tot mai important să rămânem în această familie europeană uniți.

Guvernul Suediei este angajat pentru 2015 în cinci ținte majore, una dintre acestea fiind creșterea numărului locurilor de muncă, condiții tot mai bune pentru piața de muncă, grijă pentru mediul sustenabil, pentru energie și pentru politica de mediu, pentru o vecinătate sigură a Suediei. Și egalitatea de șanse este foarte importantă între femei și bărbați", a mai declarat ambasadoarea Suediei.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă