5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMotivarea TB: Mencinicopschi a urmărit "cu orice preţ" privatizarea ICA

Motivarea TB: Mencinicopschi a urmărit “cu orice preţ” privatizarea ICA

Motivarea Tribunalului Bucureşti: Mencinicopschi, condamnat pentru că a urmărit “cu price preţ” privatizarea ICA

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au făcut publică motivarea deciziei prin care Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), informează B1TV.

Citeşte şi: Cum motivează judecătorii condamnarea lui Voiculescu în dosarul ICA

Magistraţii susţin că acesta a urmărit “cu orice preţ” privatizarea ICA în favoarea firmei controlate de Dan Voiculescu, respectiv SC Grivco SA.

Mai mult, fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, pentru a duce la bun sfârşit acest plan, a participat, “în nume propriu” cu o “ofertă trucată” la licitaţia organizată de Agenţia Domeniilor Statului (ADS) în acest sens, relatează Mediafax.

El a făcut acest lucru pentru “a da aparenţă de corectitudine şi competitivitate operaţiunii”, potrivit judecătorului.

În plus, în calitatea sa de director general al ICA, Mencinicopschi a solicitat ADS includerea în caietul de sarcini al licitaţiei a unor condiţii care “să sublinieze specificul instituţiei”.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Singura acuzaţie care mi se poate aduce este cea de “INFLUENŢARE TELEPATICĂ”

Aceste condiţii, susţine instanţa, ar fi trebuit să asigure dezvoltarea institutului “în perspectiva aderării la UE”, fapt care nu se susţine prin acţiunile fostului director.

În dosarul privatizării frauduloase a ICA, Gheorghe Mencinicopschi a primit, în 26 septembrie, o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor de a alege şi de a fi ales, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale.

Citeşte şi: Începutul sfârşitului

De asemenea, Mencinicopschi nu poate ocupa timp de patru ani după executarea pedepsei funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ICA SA.

În aceeaşi cauză, Tribunalul Bucureşti a hotărât condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă