21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMotivarea TB: Mencinicopschi a urmărit "cu orice preţ" privatizarea ICA

Motivarea TB: Mencinicopschi a urmărit “cu orice preţ” privatizarea ICA

Motivarea Tribunalului Bucureşti: Mencinicopschi, condamnat pentru că a urmărit “cu price preţ” privatizarea ICA

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au făcut publică motivarea deciziei prin care Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), informează B1TV.

Citeşte şi: Cum motivează judecătorii condamnarea lui Voiculescu în dosarul ICA

Magistraţii susţin că acesta a urmărit “cu orice preţ” privatizarea ICA în favoarea firmei controlate de Dan Voiculescu, respectiv SC Grivco SA.

Mai mult, fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, pentru a duce la bun sfârşit acest plan, a participat, “în nume propriu” cu o “ofertă trucată” la licitaţia organizată de Agenţia Domeniilor Statului (ADS) în acest sens, relatează Mediafax.

El a făcut acest lucru pentru “a da aparenţă de corectitudine şi competitivitate operaţiunii”, potrivit judecătorului.

În plus, în calitatea sa de director general al ICA, Mencinicopschi a solicitat ADS includerea în caietul de sarcini al licitaţiei a unor condiţii care “să sublinieze specificul instituţiei”.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Singura acuzaţie care mi se poate aduce este cea de “INFLUENŢARE TELEPATICĂ”

Aceste condiţii, susţine instanţa, ar fi trebuit să asigure dezvoltarea institutului “în perspectiva aderării la UE”, fapt care nu se susţine prin acţiunile fostului director.

În dosarul privatizării frauduloase a ICA, Gheorghe Mencinicopschi a primit, în 26 septembrie, o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor de a alege şi de a fi ales, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale.

Citeşte şi: Începutul sfârşitului

De asemenea, Mencinicopschi nu poate ocupa timp de patru ani după executarea pedepsei funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ICA SA.

În aceeaşi cauză, Tribunalul Bucureşti a hotărât condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Cele mai citite

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă