25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialMotivare CA Cluj: Prelungirea arestării lui Sorin Apostu, justificată de interesul public

Motivare CA Cluj: Prelungirea arestării lui Sorin Apostu, justificată de interesul public

Prelungirea cu 30 de zile a arestării primarului suspendat al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu este justificată ”prin existenţa unui interes public, care se referă la buna administrare a justiţiei şi totodată protejarea publicului, în sensul eliminării riscului repetării faptelor”, se arată în motivarea deciziei Curţii de Apel Cluj, făcută miercuri publică, scrie Agerpres.

”Având în vedere că temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive, respectiv probele şi indiciile temeinice care confirmă presupunerea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi, nu s-au modificat, ci în plus, au fost administrate şi alte probe în susţinerea acuzaţiilor iniţiale, iar cele prev. de art.148 lit.b, c şi f C.pr.pen. sunt încă de actualitate, se apreciază că se impune în continuare cercetarea inculpaţilor în stare de arest preventiv, ţinând cont şi de complexitatea cauzei şi necesitatea administrării de alte probe”, se menţionează în motivare.

Curtea de Apel Cluj ”admite propunerea Parchetului şi va dispune faţă de inculpaţii A. S. şi S.C. M. prelungirea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”, până pe 7 ianuarie 2012.

”În concret s-a reţinut în sarcina inculpatului A. S. că, în perioada 2009-2011, în calitatea sa de primar al municipiului Cluj-Napoca, având toate pârghiile necesare pentru condiţionarea eliberării unor documente, avize, autorizaţii, semnarea de contracte, emiterea ordinelor de începere a lucrărilor privind reabilitări de drumuri, avizarea emiterii ordinelor pentru plăţi către societăţile aflate în parteneriat cu instituţia pe care o conduce, inculpatul A. S. a înţeles să exercite această funcţie în folosul său, sau prin folosirea influenţei de care se bucură în virtutea acestei funcţii, în urmărirea obţinerii de foloase necuvenite, sub forma unor sume de bani, bunuri de orice fel, vacanţe, bilete de avion, cazări la diverse hoteluri. Învinuirea adusă inculpatului A. S. constă în obţinerea de către acesta, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale care au în derulare contracte cu Primăria municipiului Cluj-Napoca sau cu regii aflate în subordinea Consiliului local Cluj-Napoca, cu titlu de mită sau obiect al traficului de influenţă, suma de 125.000 de euro. De asemenea, s-a reţinut că, pentru a disimula caracterul ilicit al primirii foloaselor necuvenite, inculpatul A. S. a angrenat-o în activităţile sale şi pe soţia sa, învinuita A. M. U., avocat în cadrul Baroului Cluj, banii pretinşi ca obiect al infracţiunilor de corupţie fiind primiţi de inculpatul A. S. prin intermediul Cabinetului de avocatură al soţiei sale, sub falsa justificare a unor contracte de consultanţă”, se mai arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

Aceeaşi decizie de prelungire a arestului până pe 7 ianuarie a fost luată şi în cazul lui Călin Stoia.

Pe 9 noiembrie, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat pentru 29 de zile printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare.

De asemenea, Călin Stoia, administrator al companiei de salubrizare Brantner Vereş, a fost arestat pentru 29 de zile pentru dare de mită.

În urmă cu două zile, Curtea de Apel Cluj a decis prelungirea cu 30 de zile a arestării celor doi.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă