10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMoţiunea de cenzură a amorţit bursa românească

Moţiunea de cenzură a amorţit bursa românească

“Piaţa este caracterizată de o lichiditate scăzută, care se înscrie în media înregistrată în ultima perioadă. În contextul politic actual, investitorii preferă să aştepte să vadă care va fi evoluţia pieţei şi ce se va întâmpla cu moţiunea de cenzură, decât să acţioneze în condiţii de incertitudine. Votarea moţiunii de cenzură va avea efecte negative la nivelul pieţei de capital locale, iar în caz contrar piaţa ar putea reveni pe creştere, însă va continua să fie influenţată de mişcarea pieţelor externe”, a declarat pentru Mediafax traderul firmei de brokeraj Intercapital Invest, Mihai Mureşian.

 

Indicele BET, care arată evoluţisa celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,46%, iar indicele compozit BET-C a câştigat 0,35%. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a înregistrat cea mai mare creştere, de 1,40%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a câştigat 1%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,76%, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursă, a crescut cu 0,43%.

În topul lichidităţii s-au situat titlurile BRD SocGen (BRD) care au realizat un rulaj de 3,52 milioane lei, la un preţ de 11,20 lei, în scădere cu 1,75%.
Acţiunile Erste Group Bank (EBS) au consemnat un avans de 2,55%, la 112,5 lei pe titlu, în timp ce cotaţia Băncii Transilvania (TLV) a crescut cu 2,84%, la 1,45 lei. Cotaţia SIF Oltenia a avansat cu 0,91%, la 1,11 lei, în timp ce SIF Moldova (SIF2) a câştigat 2,33% la 0,88 lei, pe un rulaj de 1,28 milioane de lei, iar acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au crescut cu 2,35%, la 0,48 lei pe unitate, valoarea tranzacţiilor fiind de 770.000 de lei.

Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) au stagnat la cotaţia din ziua anteriaoră, de 0,935 lei pe unitate, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) a crescut cu 1,67%, la 0,61 lei.
Valoarea transferurilor cu acţiuni OMV Petrom (SNP) a fost de 1,29 milioane de lei, iar cotaţia companiei petroliere a urcat cu 0,71% la 0,285 lei.

Acţiunile BVB au continuat să crească, şi au închis şedinţa în urcare cu 3,47% faţă de cotaţia de referinţă, la un preţ de 26,8 lei pe unitate. Valoarea tranzacţiilor realizate cu acţiunile operatorului de piaţă este de puţin peste 762.000 de lei.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă