2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSpecialMoscova susţine misiunea OSCE din Ucraina

Moscova susţine misiunea OSCE din Ucraina

Rusia şi-a exprimat sâmbătă dorinţa ca misiunea OSCE din Ucraina să ajute la ‘depăşirea crizei’ din această ţară şi a subliniat că observatorii internaţionali nu se vor deplasa în Crimeea, potrivit AFP.

‘Partea rusă speră că obiectivele şi munca imparţială a observatorilor internaţionali vor ajuta la depăşirea crizei din Ucraina’, a declarat Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat.

Potrivit acestuia, ‘mandatul misiunii reflectă noile realităţi politice şi juridice şi nu se extinde la Crimeea şi Sevastopol, care fac de acum parte din Rusia’.

Cele 57 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa /OSCE/ au convenit vineri seară trimiterea unei misiuni de observatori în Ucraina, după ce Rusia a acceptat să-şi ridice obiecţiile.

O sută de observatori civili, dintre care o „antenă avansată” aşteptată în termen de 24 de ore, vor alcătui echipa chemată să se desfăşoare în întreaga ţară, cu excepţia Crimeii secesioniste, adaugă sursa citată.

Ministerul rus al Afacerilor Externe le-a adresat observatorilor apelul de a ajuta la oprirea ‘banditismului naţionalist’ şi ‘tendinţelor extremiste’ din Ucraina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă