15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMoscova, deschisă unui dialog "de la egal la egal" cu Occidentul pe...

Moscova, deschisă unui dialog “de la egal la egal” cu Occidentul pe tema Ucrainei

Serghei Lavrov, ministrul rus pentru Afaceri Externe, declară că Rusia este deschisă unui dialog de la egal la egal cu ţările occidentale pe tema crizei din Ucraina, potrivit Mediafax.

“Suntem deschişi unui dialog onest, de la egal la egal şi obiectiv cu partenerii noştri străini pentru a găsi un mijloc de a ajuta întreaga Ucraină să iasă din criză”, a declarat Lavrov, făcând aluzie la Occident, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova cu omologul său tadjik.

“Suntem pregătiţi să continuăm dialogul cu condiţia să avem siguranţa că acest dialog va fi onest, între parteneri egali şi fără tentativa de a ne prezenta ca părţi în conflict”, a declarat el.

“Această criză nu a fost provocată de noi. Ea a fost provocată de fapt în pofida avertismentelor noastre repetate de multă vreme”, a adăugat el.

Şeful diplomaţiei ruse a lansat un nou atac împotriva Guvernului ucrainean, care a preluat puterea după înlăturarea preşedintelui Viktor Ianukovici, afirmând că teroarea şi haosul domină în ţară.

“Acestea fiind spune, Guvernul de tranziţie nu este independent şi depinde, din nefericire, de naţionaliştii radicali care au preluat puterea prin forţă”.

“Nu pare să fie un control guvernamental care să menţină legea şi ordinea. (…) Tonul este dat” de grupurile de extremă dreapta ale mişcării naţionaliste Pravîi Sektor, care folosesc metode de “teroare şi intimidare”, a afirmat el.

Cele mai citite

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă