14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMoscova acuză Uniunea Europeană că SUBMINEAZĂ procesul de rezolvare paşnică a crizei...

Moscova acuză Uniunea Europeană că SUBMINEAZĂ procesul de rezolvare paşnică a crizei din Ucraina

După anunțarea, joi, de către Bruxelles, a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, Moscova a replicat că UE subminează procesul de reglementare paşnică din Ucraina, informează Mediafax.

"Prin adoptarea acestei măsuri, UE a făcut practic o alegere împotriva procesului de reglementare paşnică a crizei ucrainene", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat, adăugând că "toate forţele responsabile din Europa" ar trebui, dimpotrivă, să acţioneze pentru a calma situaţia în Ucraina.

Citește și: Noi SANCȚIUNI împotriva RUSIEI, anunțate joi de Barack Obama

"Oferiţi oamenilor o şansă la pace", a declarat ministerul, în timp ce conflictul din Ucraina s-a soldat cu peste 2.700 de morţi, potrivit ONU.

Ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, a calificat aceste noi sancţiuni drept un "semnal negativ", subliniind că Moscova va lua "contramăsuri".

"Aceste sancţiuni nu au numai un sens politic sau economic, ci ele contrazic logica elementară", a declarat Cijov, citat de agenţia de presă Interfax.

"O încetare a focului este în vigoare în estul Ucrainei. Şi chiar au fost înregistrate unele încălcări, armistiţiul funcţionează (…). O detensionare a conflictului, în favoarea căreia UE a militat în mai multe reprize, este evidentă", a declarat el.

Citește si: Forţele ucrainene au afirmat miercuri că au arestat în est doi militari ruşi

Citește și: UE a decis sa aplice de vineri noile sancţiuni împotriva Rusiei – surse

"Nu ne aşteptăm la nimic bun (de la aceste sancţiuni), iar eu cred că nici UE nu trebuie să se aştepte la ceva bun din partea noastră", a adăugat Cijov.

Anterior, un consilier al Kremlinului anunţase că Rusia a pregătit noi măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile Uniunii Europene, preconizând în special restricţii la importurile anumitor maşini sau produse din industria uşoară.

Citește si: Bruxelles-ul sancţionează, Moscova avertizează

Sancţiunile UE vizează şase mari companii din domeniul apărării şi energiei, precum şi 24 de personalităţi, între care oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă