16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMoş Nicolae, între tradiţie şi inovaţie

Moş Nicolae, între tradiţie şi inovaţie

Luna decembrie a venit şi  aduce cu ea deschiderea sezonului de invitaţii la nelipsitele târguri, veselie şi multă distracţie.

 
Meşterii din toată ţara, împreună cu artiştii plastici se strâng aşa cum ne-au obişnuit deja la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unde participă la Târgul de Sfântul Nicolae. Se întrec la vânzare şi tocmeală: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari ori rudari.

Oferta este la preţ de autor şi in­clude: sorcove, linguri, ţuică, vin, turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, suc de mere, kürtős kalács, măşti, fluiere, oca­rine, împletituri, oale, ii, po­­d­­oa­­­­be, opinci, cergi, coşuri de nu­iele, căuce, străchini, oale de sar­male, jucării, icoane, pristol­­ni­ce, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, cu­­­rele, genţi, şter­gare, lăzi de zes­­tre, catrinţe, cămăşi, fote  şi, desigur, nelipsi­ţii zurgălăi. Programul de vizitare este de azi şi până duminică, între 10.00 şi 18.00, preţul unui bi­­let întreg este 6 lei şi, 3 lei (redu­­ce­­­re) pentru elevi, studenţi, pensio­­nari.

Handmade la Muzeu sau invitaţie la Palat

Sâmbătă şi duminică, de la 10.00 la 18.00, artizanii handmade îşi dau întâlnire la Muzeului Mu­ni­cipiu­lui Bucureşti. „Fie că aţi fost cuminţi, fie că nu, vă aşteptăm la Târgul ILoveHandmade! Intrarea este gratuită pentru vizitatori, aşa că nu ai scuze să rămâi acasă!” spun organizatorii. Oferta lor include standuri cu decoraţiuni de sezon, dar şi  acce­so­­rii sau haine lucrate manual. Mare accent se pune pe lucrurile tricotate, numai bune pentru frigul de afară.

Palatul Naţional al Copiilor in­­­vită la târgul „Dragă Moş Ni­­co­­lae”, unde sunt aşteptaţi în pri­­­mul rând cei mici, care pot lă­­sa într-o urnă specială scriso­­ri­­le ce vor lua drumul către ţa­ra Moşului. Până ajunge co­res­­­pon­­denţa, copiii sunt poftiţi la mul­­tă turtă dulce şi, să se uite atent la oferta pentru ei, doar-doar le va face cu ochiul o jucărie ce merge trecută pe vreo scrisoare ori împărtăşită părinţilor.

Luminile  oraşului

Duminică seara, Bucureştiul se îmbracă într-o mantie de lumini, căci este data când milioanele de beculeţe (ecologice) menite să îl împodobească se anunţă a fi aprinse peste tot. Anul acesta îşi fac apariţia şi hologramele ce vor fi proiectate pe Academia de Studii Economice, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi nu numai.

Mai mult,  patinoarele artificiale din parcurile Cişmigiu, Herăstrău, Tineretului  (şi în curând Unirea) invită doritorii să le calce pragul de gheaţă.  

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă