0.3 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialUPDATE. Mormântul lui Arsenie Boca a fost PROFANAT. Polițiștii l-au reținut pe...

UPDATE. Mormântul lui Arsenie Boca a fost PROFANAT. Polițiștii l-au reținut pe autor

UPDATE 16.30: Principalul suspect al profanării mormântului părintelui Arsenie Boca a fost reținut. Polițiștii din Hațeg i-au întocmit dosar penal unui bărbat de 45 de ani din Maramureş. Acesta susţine că a săpat groapa, descoperită de măicuțe la mormântul părintelui, pentru a grăbi canonizarea lui Arsenie Boca.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au descoperit că pe mormântul părintelui Arsenie Boca a fost săpată o groapă de 2,4 metri lungime, un metru lăţime şi adâncă de 50 de centimetri. Un bărbat urmează să fie audiat, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, poliţiştii din Haţeg au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte după ce măicuţele de la Mănăstirea Prislop au anunţat că o persoană a încercat să sape o groapă pe mormântul părintelui Arsenie Boca.

“În cauză s-a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte şi avem deja un suspect care urmează să fie audiat”, a declarat Laura Bradu.

Măicuţele au descoperit, sâmbătă dimineaţa, că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a fost săpată o groapă peste mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul Mănăstirii Prislop. Groapa are o lungime de 2,4 metri, o lăţime de un metru şi o adâncime de 50 de centimetri.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul principal este un bărbat din Maramureş, cunoscut cu boli psihice.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Citește și: Spectacol de teatru la mormântul lui Mihai Eminescu, la 126 de ani de la moartea lui

 

 

 

 

Cele mai citite

Maroc: Un internaut a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui

O curte de apel din Maroc l-a condamnat luni pe un internaut la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui, după ce acesta...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...
00:02:03

Coreea de Sud apelează la matchmaking pentru a crește rata natalității

Orașul Seongnam din Coreea de Sud organizează evenimente de potrivire(matchmaking) în masă pentru a ajuta persoanele singure să-și găsească dragostea și speră că aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă