18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMorandi & Wassabi si Rednex, in finala Eurovision

Morandi & Wassabi si Rednex, in finala Eurovision

TVR1 a gazduit, sambata seara prima semifinala nationala pentru Eurovision. Dintre cele 11 piese, in urma votului telespectatorilor si a unui juriu de specialitate, au fost alese doar sase. Liniile pentru vot au fost deschise timp de 30 de minute. Ca in fiecare an, au existat si artisti nemultumiti, care nu reuseau sa se voteze.  
Agitatie mare pe holurile Televiziunii Romane inainte de concurs. Artistii alergau de colo-colo, pregatindu-se pentru marea confruntare. Vocalize, blitz-uri, schimb de pareri si multe emotii. Cam asa s-ar putea descrie in cateva cuvinte atmosfera de pe holurile televiziunii, cu putin timp inainte de prima semifinala. Daca inainte de concurs toti interpretii erau bine dispusi si optimisti, explicandu-ne, fiecare in parte, cat de buna este piesa lor, nu acelasi lucru s-a intamplat dupa ce s-au anuntat primele rezultate.
Cei care au cedat nervos au fost membrii trupei Spitalul de Urgenta, parasind camera verde, dezamagiti: “Fraierii din Romania voteaza Ro-mania”, bolborosea unul dintre componenti. Dupa scurt timp, Dan Helciug, liderul trupei, a revenit in studio pentru a urmari rezultatele finale. “Am reusit sa votez de vreo zece ori”, a declarat acesta colegilor de breasla. Primii sase finalisti la selectia nationala Eurovision 2007 sunt: Nico, Morandi & Wassabi, Desperado si Tony Poptamas, Rednex feat. Ro-Mania, Locomondo si New Effect feat. Moni-K. În finala vor mai intra alte sase melodii, care vor fi selectate prin aceeasi modalitate de vot (50% juriu de specialitate si 50% televoting), in semifinala din 3 februarie.
Faptul ca au cantat primii nu i-a dezavantajat de loc pe cei de la Morandi & Wassabi. Din contra. “Prima data ne-am gandit ca vom fi dezavantajati de acest lucru, insa a fost foarte bine, pentru ca la inceput toate reglajele sunt in ordine. Nu am avut nici o problema. Totul a fost OK”, ne-a declarat Marius Moga imediat ce a iesit din platou.  Desi s-a calificat in finala din 10 februarie, Moga era un pic trist, deoarece piesa lui Jasmine, “Music in My Soul”, in care credea foarte mult, nu a trecut de semifinala. “Jasmine chiar merita sa intre in finala”, a mai spus Moga.

Smiley: “La Eurovision trebuie sa ne reprezinte o trupa romaneasca!”

“In finala s-ar putea sa ne «duelam» cu Morandi si Rednex probabil, cu toate ca aceasta trupa suedeza nu inteleg de ce concureaza pentru Romania. La Eurovision trebuie sa ne reprezinte o trupa romaneasca, nu din alta tara. Piesa e OK, dar nu prea e corect”, ne-a declarat Smiley, cel care va concura sambata aceasta in cea de-a doua semifinala, impreuna cu Andra, cu piesa “Dracula, My Love”. Melodia se afla in prezent pe primul loc in preferintele romanilor.

Semifinale in alte cinci tari

Seara de sambata, 27 ianuarie 2007, a fost una agitata pentru Eurovision, avand loc inca cinci semifinale in alte tari participante la finala Europeana de la Helsinki (mai 2007). Este vorba despre Finlanda (a doua semifinala), Islanda (a doua semifinala), Letonia (prima semifinala), Lituania (prima semifinala) si Norvegia (a doua semifinala).

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă