10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMonte Carlo. Tradiție, zgură și trei rivali super motivați

Monte Carlo. Tradiție, zgură și trei rivali super motivați

Mastersul de la Monte Carlo propune multă intrigă: primii trei favoriți au toți motivații sporite ca să-și dorească titlul. Dintre ei, Djokovic are șansa de a deveni primul om care câștigă în același an și Indian Wells, și Miami, și Monte Carlo. Despre Djokovic se spune că țintește chiar mai sus de atât: vrea să doboare cele două recorduri istorice ale lui Federer. Are șanse reale Nole să ajungă la 302 săptămâni pe primul loc și la 17 titluri de Slam? Sau este o reacție mult influențată de performanțele lui Djokovic din primele trei luni ale anului?

O primăvară intensă de tenis ne așteaptă, iar primăvara a fost întotdeauna asociată invariabil în mintea iubitorilor sportului alb cu Monte Carlo, primul Masters pe zgură din calendar. De aici se dă, simbolic și nu numai, startul adevărat pe zgură, startul unui minisezon care aglomerează trei turnee Masters și un Grand Slam în numai două luni. Ce perioadă!

După ce a avut de traversat câțiva ani mai grei, turneul cunoaște din nou momente foarte bune: opt jucători din Top 10 sunt prezenți la start (doar Murray și Nishikori lipsesc): tripleta Djokovic – Federer – Nadal nu doar că e pe tablou, dar e și motivată din plin, iar tabloul promite câteva meciuri cu mult nerv și cu multă istorie în spate. Câteva dintre aceste meciuri pe care orice fan și le-ar dori: o întâlnire Nadal – Ferrer în sferturi, adică rejucarea meciului de anul trecut, când Ferru a făcut marea surpriză și a obținut, în sfârșit, o victorie pe zgură contra lui Rafa, victorie după care a alergat 10 ani. Sau un meci Federer – Wawrinka, rejucarea nu doar a finalei de anul trecut, ci și potențiala prima revedere a celor doi după semifinala cu scântei de la Turneul Campionilor. Și, bineînțeles, posibila semifinală Djokovic – Nadal, urmată de o finală în care învingătorul l-ar putea primi pe Federer. Ca în vremurile bune.

Citește continuarea textului pe Treizecizero.ro.
 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă