12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMonica Macovei: Nimeni nu trebuie să cedeze ameninţărilor lui Voiculescu

Monica Macovei: Nimeni nu trebuie să cedeze ameninţărilor lui Voiculescu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a susţinut, pe blogul personal, că sentinţa pe care a primit-o Dan Voiculescu este o dovadă clară că în dosarul de privatizare al ICA există probe reale şi nu poate fi vorba de nicio comandă politică în acest caz.

Macovei a scris că toţi politicienii anchetaţi şi condamnaţi au spus că sunt victime, că li s-au fabricat dosare politice.

”Eu cred că niciun procuror nu şi-ar permite să construiască dosare fictive, aşa cum niciun judecător nu şi-ar permite să condamne fără probe. Judecătorii nu au motive să îşi rişte cariera, iar politicienii nu îi pot schimba, pentru că sunt numiţi pe viaţă. În plus, argumentele judecătorilor devin publice dupa motivarea deciziilor pe care le iau şi din ele rezultă probele pe care s-au bazat în luarea deciziei. Datoria lor de a face dreptate este faţă de societate, nu faţă de politicieni, oameni de afaceri sau alte persoane cu bani şi influenţă care la un moment dat sunt adusi in fata justitiei”, a scris europarlamentarul pe blog.

Monica Macovei a mai scris că Dan Voiculescu îi ameninţă pe procurorii şi judecătorii corecţi că va „reveni”.

”Până acum, Voiculescu nu a făcut decât să îşi bată joc de justiţie, inclusiv atunci când a demisionat de două ori din Parlament doar pentru a-şi muta dosarul de la o instanţă la alta pentru a trage de timp şi pentru a scăpa de o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  Iată că şi judecători de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat, pe probe”, a adăugat Macovei.

Dan Voiculescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Pedeapsa maximă pentru spălare de bani este de 12 ani, dar instanţa a evaluat că Voiculescu trebuie condamnat doar la cinci ani.

În plus, i s-a aplicat şi o pedeapsă complementară de trei ani, care, daca rămâne definitivă, se traduce prin aceea că trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea Voiculescu nu are voie să fie ales sau numit în funcţii publice.

Citeşte şi Ce spune CTP despre condamnarea lui Dan Voiculescu

Citeşte şi Cum glumeşte Lăzăroiu despre condamnarea lui Voiculescu

Citeşte şi Cui foloseşte condamnarea lui Voiculescu, în opinia lui Guşă

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă