13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMondiale ratate

Mondiale ratate

Delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Mondiale de natatie de la Melbourne se va intoarce acasa cu coada intre picioare.

Seria esecurilor a continuat pentru  inotatorii romani prezenti la Mondialele de natatie de la Melbourne. Dragos Coman, Larisa Lacusta si Ionela Cozma au ratat calificarea in finalele probelor de 1.500 de metri liber, 50 de metri bras, respectiv 50 de metri liber, informeaza site-ul oficial al competitiei. Dragos Coman, care a a concurat in seria a sasea din sapte, a ocupat locul 21 in clasamentul general al calificarilor in proba de 1.500 m liber, fiind cronometrat cu timpul de 15 min. 18 s 73 de sutimi. In finala s-au calificat ocupantii locului intai din fiecare serie si sportivul cu cel mai bun timp dintre cei clasati pe pozitia secunda. Larisa Lacusta s-a clasat a 34-a in calificarile probei de 50 m bras, dupa ce a fost cronometrata cu timpul de 34 s si 58 de sutimi, in seria a saptea din cele 11. In finala s-au calificat primele 16 clasate in calificari. Ionela Cozma a concurat in ultima dintre cele 18 serii ale calificarilor in proba de 50 m liber si a ocupat locul 42 in clasamentul final, dupa ce a parcurs distanta in 27 s. In finala s-au calificat primele 16 clasate in calificari.
Ieri, in ultima zi a competitiei, echipa Statelor Unite a fost descalificata din proba masculina de stafeta 4×100 metri mixt, iar in finala a acces Romania, care a ocupat, datorita iesirii SUA, locul opt in serii. SUA a fost descalificata din cauza unei erori a lui Ian Crocker, care a sarit in apa prea devreme in serii, unde urma dupa Ryan Lochte si Scott Usher. Descalificarea a fost anuntata dupa ce initial echipa americana a aparut pe tabela cu cel mai bun timp. Aceasta descalificare il va impiedica pe Michael Phelps sa reuseasca performanta de a obtine opt medalii de aur. Phelps a castigat deja sase si va mai concura in finala de 400 metri mixt.
Cel mai bun timp in serii a fost inregistrat de stafeta Japoniei, 3:37.04, in timp ce echipa Romaniei, formata din Razvan Florea, Valentin Preda, Ioan Gherghel si Octavian Gutu a fost cronometrata cu timpul 3:39.33 si a plecat in finala de pe culoarul 8.

Echipa Statelor Unite a fost descalificata din proba masculina de stafeta 4×100 metri mixt, iar in finala a acces Romania, care a ocupat, la final, locul opt.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă