19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial„Momentul zero" la Steaua?

„Momentul zero” la Steaua?

Ieri a fost, probabil (pentru câtă vreme?) ultima zi de agitaţie la Steaua. Mai întâi a fost prezentat noul preşedinte, Helmuth Duckadam, apoi noul manager general-antrenor principal Ilie Dumitrescu, iar ziariştii au completat tabloul aflând că Eduard Iordănescu va fi secund, iar Dumitru Dumitriu va prelua Centrul de copii şi juniori.

Ziua a început însă cu o declaraţie-şoc a finanţatorului: „Cer scuze tuturor suporterilor care iubesc Steaua pentru toate greşelile făcute până acum. Nu fac un pas înapoi, doar îmi recunosc greşeala. Vreau să le spun că îi iert pentru toate înjurăturile şi să începem de dragul Stelei o viaţă nouă, un nou drum. Acest drum începe cu domnul Duckadam, care face parte din cele mai mari simboluri ale Stelei. Acum revenim la valori. Reparăm ceva”, a spus Becali.

Totodată, Becali a explicat că nu le va mai răspunde foştilor jucători ai Stelei, indiferent ce declaraţii vor face, pentru că nu vrea să îi mai supere pe suporteri. „Nu mai vreau să răspund gloriilor Stelei. Nu mai vreau să vorbesc despre Piţurcă. Şi acum a zis Bölöni ceva, că sunt ca un tată beat, dar le suport pe toate… Eu le mulţumesc gloriilor pentru că vreau un nou drum pentru Steaua. Că, dacă răspund, după aia se supără suporterii. Şi pe bună dreptate. Chiar dacă e adevărat ce aş spune, nu mai spun nimic când e vorba de glorii”.

A aşteptat 15 ani

„Eroul de la Sevilla”, fostul portar Helmuth Duckadam, este mândru că va ocupa postul de preşedinte, precizând că aşteaptă această propunere de peste 15 ani. „N-am putut să-l refuz. Am aşteptat această propunere, poate nu de preşedinte, dar ceva în cadrul clubului, de peste 15 ani. Sunt mândru de acest moment, mă bucur şi sper să readucem Steaua în Liga Campionilor şi spectatorii să vină cu plăcere la stadion. Pentru mine a fost o propunere neaşteptată, eu îmi făcem alte planuri, voiam să plec cu familia pentru un an de zile în Statele Unite. Dar din această clipă încerc să ajut Steaua, pentru că Steaua mi-a dat ce sunt astăzi”, a spus Duckadam.
Oficialul stelist a menţionat că va avea o relaţie bună cu finanţatorul Becali, pentru că ştie să-şi respecte şefii ierarhici. „Eu am activat timp de şapte ani în cadrul Poliţiei de Frontieră şi ştiu să-mi respect şefii şi aştept acelaşi respect din partea lor. Cât priveşte relaţia mea cu suporterii, aceasta a fost mereu bună, nu văd de ce ar fi acum altfel”, a explicat Duckadam.

Pleacă dacă nu ia titlul

Noul antrenorul al Stelei, Ilie Dumitrescu, a spus ieri că îşi va da demisia atunci când echipa din Ghencea nu va mai avea şanse la titlu. „Va fi o misiune grea pentru mine, pentru că vin după Victor Piţurcă, un antrenor cu performanţe, un mit pentru Steaua. Dar pentru mine locul doi este un eşec. În momentul în care Steaua cu mine pe bancă nu va mai avea şanse la titlu, eu îmi voi da demisia. Nu îmi este frică, am încredere în echipă, în selecţia făcută de Piţurcă şi în posibilităţile acestui grup. Pentru mine obiectivul este câştigarea campionatului.”
Ilie Dumitrescu a subliniat că nu este angajat, ci colaborator şi că vine pe un contract simbolic de un an. „Sunt emoţionat, nici când am semnat pentru Tottenham nu am avut aşa asistenţă. Vin să ajut Steaua, nu voi semna un contract ca antrenor, nu vreau să profit de această situaţie şi să cer bani, voi veni pe un contract simbolic pe un an, am venit pentru Steaua, pentru tot ce înseamnă culorile acestui club, vreau să ajut Steaua, vreau ca începutul de drum realizat de Piţurcă să-l continui. Eu nu sunt angajat, sunt colaborator, am venit să ajut Steaua.” Noul tehnician a condus ieri după-amiază prima şedinţă de antrenament cu noii săi elevi.

S-A CONSULTAT CU HAGI

Ilie Dumitrescu a declarat că nu putea lua decizia de a pregăti echipa stelistă dacă nu ar fi discutat cu fostul selecţioner Gheorghe Hagi, cel care a fost dorit iniţial la conducerea tehnică a grupării din Ghencea. „I-am spus lui Gigi Becali că trebuie să merg la Constanţa, am avut o discuţie cu Hagi la telefon, am încercat să-l convingem, trebuie să vorbesc cu el, a fost colegul meu de cameră la naţională, am cunoscut satisfacţii împreună şi a trebuit să merg la Constanţa, să-l întreb dacă vrea funcţia de antrenor. Am fost la Constanţa, Hagi mi-a spus: «Am uitat ce s-a întâmpat în trecut, nu pot veni acum la Steaua. Cu siguranţă, în viitor, dacă se va apela la serviciile mele, şi eu voi termina, voi veni»”.

ILIE DUMITRESCU: 12 echipe în 9 ani
Oţelul Galaţi: decembrie 2000-iunie 2001; FC Braşov: iulie-august 2001; Alki Larnaca: decembrie 2001-aprilie 2002;
România Under 21: august-octombrie 2002; FCM Bacău: octombrie 2002-mai 2003;
Apollon Limasol: iunie 2003- ianuarie 2004; AEK Atena: februarie-mai 2004; Aigaleo: ianuarie-mai 2005; Akratitos: iunie-octombrie 2005; Kalithea: octombrie 2005-februarie 2006; PAOK Salonic: februarie-octombrie 2006; Panthrakikos: mai-august 2009.

Helmuth Duckadam (preşedinte), Ilie Dumitrescu (manager general), Eduard Iordănescu (antrenor) şi Dumitru Dumitriu (şeful Centrului de copii şi juniori) reprezintă noua conducere a FC Steaua.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă