12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMoldovenii, trei puncte cu scandal

Moldovenii, trei puncte cu scandal

FC Vaslui a obţinut prima victorie din acest sezon, 2-1 cu FC Braşov, de altfel, şi primul succes al antrenorului Juan Ramon Lopez Caro în Liga I, dar cele trei puncte au fost cu scandal. Ca de obicei, unul care are arbitrii în prim-plan.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat că, probabil, directorul tehnic al FC Braşov, Dănuţ Oprea, care a afirmat că brigada de arbitri ar fi fost „apăsată” de personalitatea sa, nu se pricepe la fotbal şi i-a transmis oficialului braşovean că i-ar putea da lecţii. „O fi apăsat el pe o anumită parte a corpului. În nici un caz nu ne-a ajutat arbitrajul, dimpotrivă, ne-a dezavantajat în anumite situaţii, cum a fost şi cea din minutul 90, când a fluierat un fault inexistent în preajma careului nostru. Probabil cel de la Braşov nu se pricepe la fotbal şi l-aş ruga să mă sune ca să îi dau nişte lecţii”, a spus Porumboiu.

Directorul tehnic al FC Braşov, Dănuţ Oprea, spusese că vinovată pentru acest rezultat este echipa braşoveană, dar a precizat că maniera de arbitraj a fost ciudată şi probabil brigada a fost apăsată de personalitatea lui Adrian Porumboiu. „Din păcate, ăsta e fotbalul, ne-am adus aminte de începutul anilor ‘90, când dispăreau mingile din jurul terenului. Aşa ceva nu se face la o echipă cu pretenţii, dacă respecţi adversarul. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, că se vor lua toate măsurile, dar nu mă aşteptam să nu fie mingi pentru reluarea jocului şi să se tragă în asemenea hal de timp. Această manieră nu ne-a lăsat să ne manifestăm în teren, dar asta nu este o scuză. Îmi reproşez că băieţii nu au reuşit să rămână concentraţi”, a spus Oprea, care a mai afirmat că în minutul 89 de pe banca de rezerve a Vasluiului s-a aruncat cu noroi spre banca echipei FC Braşov. „Nu-mi explic reacţia unora de pe banca Vasluiului, care au aruncat cu noroi spre banca noastră, probabil că era noroi de la fermă de la domnul Porumboiu. A fost nevoie de intervenţia Jandarmeriei ca acest conflict să nu degenereze”, a explicat el.

DEBUT
Gol la primul meci

Abia adus la Vaslui, atacantul Christian Pouga (foto) a marcat golul victoriei pentru FC Vaslui, în minutul 66. Gazdele deschiseseră scorul în minutul 20, prin Papp, iar oaspeţii egalaseră prin Cristi Ionescu, în minutul 23.
Pouga a semnat în urmă cu o săptămână un contract pe trei sezoane cu FC Vaslui. În vârstă de 24 de ani, camerunezul aparţinea echipei FC Sevilla, jucând însă în ultimul sezon, împrumutat, la gruparea portugheză Leixoes, pentru care a marcat cinci goluri în 20 de partide.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă