22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialModificări în legea de promovare a energiei regenerabile. Instalarea panourilor solare pe...

Modificări în legea de promovare a energiei regenerabile. Instalarea panourilor solare pe terenuri agricole INTERZISĂ

Producătorii de electricitate în panouri solare ar putea să nu mai aibă voie să instaleze unităţile pe terenuri agricole, scrie Mediafax.

Aceasta urmează să fie una dintre modificările care vor fi aduse legii de promovare a energiei regenerabile, a declarat luni ministrul delegate pentru Energie, Constantin Niţă.

Prevederea ar putea fi introdusă într-o ordonanţă de urgenţă de amendare a legii care promovează schema de sprijin pentru energia regenerabilă.

“Săptămâna viitoare dăm drumul la ordonanţa de urgenţă. Vor fi unele modificări, pentru că am primit mai multe propuneri interesante. De exemplu, de ce să punem panouri fotovolatice pe terenurile agricole?”, a afirmat Niţă.

Citeşte şi Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 mil. lei din fonduri UE pentru energie verde

Întrebat ce se întâmplă cu investitorii şi companiile care au cumpărat deja terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice, Niţă a răspuns: “să fie sănătoşi!”.

Pentru producerea unui MW prin panouri solare sunt necesare 2 hectare de teren.

Ordonanţa de urgenţă despre care Niţă spune că va fi aprobată săptămâna viitoare are mai multe prevederi care au nemulţumit investitorii în producţia de energie din surse regenerabile. Cea mai importantă prevedere este amânarea acordării unuor certificate verzi pentru producători, pentru o perioadă de câţiva ani.

Cele mai citite

Medic militar acuzat de luare de mită, 29 de acte materiale

Procurorii militari de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au decis să trimită în instanță acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Alexandru-Florin Săvulescu,...

Presiuni asupra premierului Netanyahu. Extrema dreaptă dorește un război împotriva Hezbollah

Extrema dreaptă din Israel a exercitat presiuni asupra premierului Benjamin Netanyahu în ședința Cabinetului de Securitate pentru a opta pentru o ofensivă de amploare...

Ciolacu le lansează o invitație la negocieri privind calendarul alegerilor tuturor liderilor de partide

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili...
Ultima oră
Pe aceeași temă