26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăCiolacu le lansează o invitație la negocieri privind calendarul alegerilor tuturor liderilor...

Ciolacu le lansează o invitație la negocieri privind calendarul alegerilor tuturor liderilor de partide

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Marcel Ciolacu i-a luat apărarea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care nu a venit în ședința Guvernului cu HG care să stabilească datele alegerilor.

Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România.

Marcel Ciolacu

Predoiu a refuzat să le ofere declarații jurnaliștilor, înainte de ședința Executivului.

”Mă bucur că, până acum, actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înţeles cu toţii că acest guvern nu este al coaliţiei sau al vreunui partid, este Guvernul României. Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”, a declarat Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciolacu a explicat că vineri era ultima zi în care putea fi adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale la 15 septembrie.

”Ca premier al României, am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă