20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMoartea Dianei, un tragic accident

Moartea Dianei, un tragic accident

Moartea „printesei inimilor”, Lady Diana, si a prietenului ei, Dodi Al-Fayed, s-a datorat pur si simplu unui tragic accident produs, in august 1997, in tunelul parizian Alma, ca urmare a vitezei excesive a soferului Henri Paul, aflat sub influenta alcoolului si a calmantelor, se precizeaza in raportul oficial al Scotland Yard, prezentat ieri de fostul sef al institutiei, Lord John Stevens.
Ancheta politiei britanice pune capat „alegatiilor” legate de un intreg complot al Establishmentului impotriva fostei sotii a Printului de Wales si zvonurilor despre presupusa sarcina a Dianei in momentul accidentului. Raportul Stevens ajunge la concluzia anchetatorilor francezi Ð printesa, Dodi si Henri Paul au decedat in urma unui accident de circulatie, provocat de soferul ce pierduse controlul masinii urmarite indeaproape de „o hoarda” de paparazzi.
Raportul politiei britanice, care a costat peste sase milioane de euro, survine dupa trei ani de investigatii, pe parcursul carora au fost audiati peste 400 de martori, s-au inregistrat peste 1.500 de declaratii si studiat peste 20.000 de documente. Nu exista indicii despre vreun complot, vreo crima sau incercari ulterioare de acoperire a urmelor, au relatat „Daily Mirror” si BBC. Cotidianul „Daily Telegraph” a mai anuntat ca atat printul Charles, impreuna cu cei doi fii ai Dianei, William si Harry, cat si tatal lui Dodi, Mohamad Al-Fayed, au primit in prealabil copii ale raportului.
Ziarele serioase britanice sustin ca este putin probabil ca teoria complotului sa fie ingropata de-acum definitiv, suspectand ca „voyeurismul” presei de bulevard va da nastere, zilele urmatoare, la fel de fel de speculatii, vechi sau noi, care sa duca la marirea tirajului de pe urma mortii celei ce le-a servit drept icoana deja in timpul vietii Ð fireste, tot din motive mercantile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă