14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMitsubishi prezintă scuze pentru atrocităţile comise în al II-lea Război Mondial

Mitsubishi prezintă scuze pentru atrocităţile comise în al II-lea Război Mondial

Compania japoneză Mitsubishi a prezentat scuze pentru folosirea prizonierilor americani la muncă silnică în al II-lea Război Mondial, informează Mediafax.

Hikaru Kimura, membru în Consiliul de administraţie al companiei Mitsubishi, a exprimat regret, în cursul unei ceremonii organizate în Los Angeles, că prizonierii americani au fost obligaţi să muncească în mine gestionate de firma niponă.

Este vorba de primul caz în care o companie japoneză prezintă scuze pentru atrocităţi comise în al II-lea Război Mondial.

“Este o zi glorioasă, aşteptam acest moment de 70 de ani”, a reacţionat James Murphy, în vârstă de 94 de ani, fost prizonier al armatei japoneze, conform BBC.

“Am ascultat cu multă atenţie declaraţia de scuze a domnului Kimura; mi s-a părut foarte sinceră, umilă şi veritabilă. Sperăm că de acum înainte vom putea merge înainte şi că vom putea avea o înţelegere mai bună asupra situaţiei, o prietenie mai bună şi relaţii mai bune cu aliatul nostru Japonia”, a adăugat fostul prizonier.

La ceremonia desfăşurată în Centrul Simon Wiesenthal din Los Angeles au fost prezente şi rude ale altor foşti prizonieri.

Compania Mitsubishi are politici independente de Guvernul Japoniei, care a prezentat deja scuze pentru atrocităţi comise în al II-lea Război Mondial.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă