21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMitsubishi ar putea intra în industria globală de armament: furnizor pentru F-35...

Mitsubishi ar putea intra în industria globală de armament: furnizor pentru F-35 Lockheed

Grupul Mitsubishi ar putea intra în industria producătoare de armament, fiind foarte aproape de semna un contract cu BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria de armament. Mitsubishi ar urma să devină furnizor pentru avionul militar F-35, potrivit businessinsider.com.

Mitsubishi Heavy Industries, una dintre ramurile principale ale gigantului japonez Mitsubishi, cunoscut mai ales ca producător al celebrelor avioane de vânătoare “Zero”, din al doilea război mondial, ar putea ajunge la un acrod cu britanicii de la BAE Systems în ceea ce priveşte furnizarea de componente pentru partea din spate a fuzelajului avionului Lockheed Martin F-35.

Mitsubishi Heavy a câştigat deja un contract de 620 milioane dolari, pentru asamblarea a 42 avioane F-35, care urmează să fie livrate guvernului Japonez. Totuşi implicarea în producţia propriu-zisă a avionului, prin furnizarea de componente, ar fi o premieră pentru un producător auto japonez.

Piedici ar putea apărea pe plan economic, Mitsubishi având nevoie să obţină garanţii că o parte din producţia sa va fi subvenţionată de statul japonez, altfel producătorul ar putea ieşi în pierdere. 

Cu toate că guvernul nipon vrea să crească rolul companiilor industriale naţionale în procesul de producţie al lui F-35, până în prezent nu au fost făcute declaraţii oficiale cu privire la sprijinirea unui parteneriat Mitsubishi – BAE Systems. Japonia vrea ca în viitor flota sa de avioane de vânătoare să se bazeze pe modelul Lockheed Martin F-35, adoptat de mai multe ţări ale lumii.

Rolul celor de la Mitsubishi ar fi unul foarte important, având în vedere că fabricarea fuzelajului va contribui decisiv la proprietăţile pe care le va avea avionul în timpul zborului, cum ar fi invizibilitatea.

Alături de SUA, care este principalul dezvoltator şi benficiar al proiectului F-35, celelalte ţări din consorţiul care produce avionul sunt: Marea Britanie, Olanda, Italia, Canada, Turcia, Australia, Norvegia şi Danemarca.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă