18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMitrea ajunge la judecata colegilor deputati

Mitrea ajunge la judecata colegilor deputati

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea. O decizie a CC obliga anchetatorii sa ceara avizul Camerei din care face parte fiecare ministru daca respectivul este si parlamentar.

Procurorii anticoruptiei au cerut ieri Camerei Deputatilor aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea. Fostul ministru este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. In acest dosar, Mitrea este acuzat ca a luat mita prin intermediul celor trei firme de constructii care au efectuat lucrari de renovare la vila mamei sale din Baneasa. In intervalul 2001-2004, casa a fost renovata si extinsa cu 100 metri patrati, lucrarile fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls si Regal din Bacau. In perioada in care vila a fost consolidata, apartinea in acte unui anume Ion Scarlat, cel de la care a cumparat-o Viorica Mitrea, mama fostului ministru. Ulterior, mama lui Miron i-a vandut vila lui Marius Opran, apropiat al sotilor Dana si Adrian Nastase, pentru 280.000 de euro.
Firma Vertcon le-a apartinut lui Sergiu Sechelariu – fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, si Irinei Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii. In 2001, cei doi si-au cedat actiunile unor cunostinte din firma Conimpuls, societate care a apartinut tot lui Sergiu Sechelariu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a confirmat ca a primit solicitarea DNA privindu-l pe Mitrea si a confirmat ca va fi discutata astazi in Biroul Permanent.
Pe 10 martie, Curtea Constitutionala (CC) a decis ca Parchetul General este obligat sa ceara Parlamentului avizul pentru cercetarea fostilor sau actualilor ministri, care au si calitatea de parlamentari.
Conform unui comunicat din 13 noiembrie 2006, DNA anunta trimiterea in judecata a fostului premier Adrian Nastase, acuzele fiind legate de dobandirea unui imobil de pe strada Zambaccian, vila fiind evaluata la 1,5 milioane de euro. In aceeasi cauza a fost cercetat si Miron Mitrea, dupa ce a extins si renovat casa mamei sale, cuantumul lucrarilor fiind de peste 3,5 miliarde de lei vechi.

» Lucruri ciudate
Chiar daca este acuzat de coruptie, Miron Mitrea s-a aratat indiferent si a declarat ca nu-l intereseaza ce aviz va da Camera Deputatilor in cazul sau. "Pe de o parte, ar fi interesant sa-si dea avizul si sa vedem cum merge ancheta mai departe. Pe de alta parte, dupa cum a mers ancheta si daca cei din Parlament se vor uita pe ea, vor vedea ca sunt foarte multe lucruri cel putin ciudate", a declarat Mitrea.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă