15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial„Mitică“, la Viena

„Mitică“, la Viena

Programul RKi Wien – Rumänisches Kino in Wien, care prezintă periodic producţii cinematografice româneşti, debutează în anul 2015 cu proiecţia filmului „De ce trag clopotele, Mitică?”(1981) în regia lui Lucian Pintilie.

Proiecţia va avea loc joi, 19 februarie, la ora 19.00, la sediul ICR Viena. Interzis timp de zece ani şi lansat abia după Revoluţia din 1989, filmul „De ce trag clopotele, Mitică?” se bazează pe adaptarea piesei de teatru „D’ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale.

Lucian Pintilie realizează o incursiune în universul micii burghezii, o lume preocupată de trivialităţi şi aventuri sentimentale. Didina Mazu (Tora Vasilescu), amanta lui Pampon (Victor Rebengiuc), este îndrăgostită de Nae Girimea (Gheorghe Dinică), bărbierul cartierului. Nae e şi amantul Miţei Baston (Mariana Mihuţ), la rândul ei amanta lui Crăcănel (Petre Gheorghiu).

Filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, în care Lucian Pintilie i-a distribuit pe Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, a reprezentat debutul colaborării profesionale şi al prieteniei lor. În anul 2003 Victor Rebengiuc şi Lucian Pintilie au colaborat pentru „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, urmat de „Tertium non datur“, film de scurtmetraj realizat în 2006.

Regizorul Lucian Pintilie îl caracteriza pe Victor Rebengiuc într-o scrisoare deschisă adresată acestuia drept „cel mai mare actor cu care am lucrat vreodată“.

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă