20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMită la Vama Veche

Mită la Vama Veche

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul judeţean Constanţa, Camil Manea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că în jurul orei 21.00 un investigator autorizat în cauză s-a prezentat la Vama Veche pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria.

„În urma controlului specific, agentul de poliţie de frontieră P.C. a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră P.C. a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei”, a precizat reprezentantul DGA.

70 de euro

Potrivit acestuia, poliţistul bulgar a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul anticorupţie i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, lucrătorul vamal i-a restituit şoferului documentele şi l-a lăsat să intre în Bulgaria.

În momentul intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împreună cu lucrătorii DGA, poliţistul de frontieră bulgar a încercat să fugă de la faţa locului, bruscându-l pe unul dintre ofiţerii anticorupţie, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea lui.

Flagrantul a fost realizat de ofiţeri DGA ai serviciilor judeţene Constanţa şi Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

CONSECINŢE

Cercetaţi în stare de libertate

Cei doi poliţişti de frontieră sunt cercetaţi în stare de libertate pentru abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate la abuz în serviciu, iar în aceeaşi cauză sunt anchetaţi pentru fapte similare alţi patru lucrători de la poliţia de frontieră.

Cele mai citite

Clasamentul WTA actualizat. Câte jucătoare are România în top 100 + Ce loc ocupă Simona Halep

Poloneza Iga Swiatek continuă să conducă detașat în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis dat publicității luni de WTA, în care România are...

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...
Ultima oră
Pe aceeași temă