23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMISA: Bivolaru avea dreptul să părăsească ţara fără nicio restricţie, nu a...

MISA: Bivolaru avea dreptul să părăsească ţara fără nicio restricţie, nu a fugit

Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească ţara fără nicio restricţie, iar dacă a ales să facă asta, nu se poate spune că a fugit, transmite MISA, într-un comunicat de presă.

„La numai şapte zile după ce a fost eliberat din închisoare, iată că Gregorian Bivolaru se confruntă cu noi abuzuri ce sunt flagrante. În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuţiilor acestuia şi îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua „vânătoare” pe care a declanşat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar", transmite Biroul de presă MISA, într-un comunicat de presă remis duminică Mediafax.

Reprezentanţii MISA mai precizează că mandatul „bizar” de arestare preventivă a fost emis „într-un mod ciudat”, fără ca lui Gregorian Bivolaru să i se prezinte în prealabil acuzaţiile care i se aduc şi fără să fi fost citat.

„Este necesar să precizăm de asemenea că, în virtutea drepturilor sale fireşti ce au fost obţinute cu ocazia eliberării condiţionate, Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească ţara fără nicio restricţie, în cazul în care ar fi decis aceasta. Prin urmare, în niciun caz nu se poate afirma că „a fugit” din ţară, aşa cum se afirmă într-un mod răutăcios, tendenţios şi incorrect”, se mai arată în comunicat.

Autorităţile din Finlanda au emis un mandat de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru. Liderul MISA este cercetat pentru trafic de fiinţe umane şi abuz sexual, precizează sursele menţionate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă