26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialMiron Mitrea, din nou cercetat penal

Miron Mitrea, din nou cercetat penal

Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, ieri, trimiterea la Parchetul General a dosarului in care societatea Aviatia Utilitara SA a facut plangere impotriva fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea, in vederea inceperii urmaririi penale a acestuia.
Judecatorii au admis plangerea prin care avocatul societatii a solicitat reluarea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Miron Mitrea, sub acuzatia de abuz in serviciu. Mitrea este acuzat de SC Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa execute o decizie irevocabila privind emiterea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate a societatii. De aproape 6 ani, o suprafata de aproape 9 hectare este disputata de SC Aviatia Utilitara SA si Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa (SN AIBB). Ministerul Transporturilor a refuzat de mai multe ori sa execute o hotarare judecatoreasca.

Schimburi de terenuri cu cantec

Mai mult, reprezentantii Aviatiei Utilitare au reclamat instrainarea unei bucati din terenul respectiv, in ideea unui schimb de parcele. Valoarea terenului primit a fost estimata, in august 2005, la numai 10.000 de euro, acesta fiind situat in comuna Voluntari. Suprafata data la „schimb” de SN AIBB (25.000 metri patrati) – desi nu avea nici un drept in acest sens – a fost evaluata la 11,2 milioane de euro. Prin decizia de ieri, magistratii Curtii Supreme au desfiintat ordonanta Parchetului din 23 mai 2005 in ceea ce priveste neinceperea urmaririi penale fata de Miron Mitrea. El este acuzat de societatea Aviatia Utilitara de mai multe infractiuni, printre care cea de abuz in serviciu contra intereselor publice si nerespectarea hotararilor judecatoresti. Ordonanta de neincepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru a fost emisa de procurorul Ilie Mihai Eduard.

Aviatia Utilitara acuza

SC Aviatia Utilitara SA il acuza pe Miron Mitrea ca s-a implicat fatis in incheierea unui contract de schimb de terenuri intre SN Aeroportul International Bucuresti Baneasa SA si doua persoane fizice, sotii Camelia si Iulian Bogdan Nastase. „Nerespectand decizia 6929/2004, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Miron Mitrea a refuzat sa emita catre SC Aviatia Utilitara SA certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care functioneaza societatea noastra. La "tranzactia" ilegala au mai participat Dan Urse, administrator judiciar al societatii noastre, care a actionat impotriva intereselor societatii, fostul director al Aeroportului Baneasa, Sorinel Ciobanu, precum si notarul public Marius Luca”, se arata intr-un comunicat transmis de SC Aviatia Utilitara SA. Aceeasi societate a mai anuntat ca va depune impotriva fostului ministru o noua plangere penala, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii oficiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă