13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMircea Rusu, împiedicat să îşi exercite funcţia de primar

Mircea Rusu, împiedicat să îşi exercite funcţia de primar

Cunoscutul cântăreţ Mircea Rusu, care este primarul localităţii mureşene Band, nu îşi poate exercita în continuare această funcţie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Mureş. Judecătorii au respins recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, care l-a acuzat pe primar de abuz în serviciu, dar în aceeaşi decizie îi interzice lui Mircea Rusu să părăsească localitatea timp de 29 de zile şi să îşi exercite funcţia de primar.

Ce conţine dosarul

În dosar sunt cercetate încă două persoane pe lângă Mircea Rusu, respectiv Adrian Valeriu Rus, fost angajat în calitate de referent al Primăriei din Band şi Gabor Rupi, administratorul al SC Vultur Construct SRL Crăciuneşti.

“Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, inculpatul Gabor Rupi va respecta şi obligaţia de a nu desfăşura nici o activitate comercială similară celor în exercitarea cărora a comis faptele pentru care e cercetat în prezenta cauză. Pe durata măsurii obligări de a nu părăsi localitatea inculpaţii Rus Mircea şi Rus Adrian Valeriu vor respecta şi obligaţia de a nu îşi exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta pentru care sunt cercetaţi în prezenta cauză”, se arată în decizia instanţei.

Acuzat de abuz în serviciu

În calitatea sa de primar, cantautorul Mircea Rusu este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în forma agravată şi continuată. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Aurelian Ardelean, a anunţat săptămâna trecută că, în data de 13 februarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Mircea Rus, Adrian Valeriu Rus şi Gabor Rupi şi a cerut arestarea preventivă a acestora.

Măsura a fost luată după percheziţiile efectuate la domiciliul inculpaţilor, la sediul Primăriei Band şi la sediul societăţii din Crăciuneşti. Procurorii spun că “Mircea Rus, în calitate de primar, ar fi încheiat, în cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fără respectarea procedurilor legale, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu, producând un prejudiciu de peste 300.000 de lei”.

Potrivit Parchetului, Adrian Valeriu Rus ar fi fost complice la comiterea infracţiunii, în timp ce Gabor Rupi, prin modalitatea în care şi-a desfăşurat activităţile comerciale în relaţia cu Primăria comunei Band, ar fi săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă