12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMircea Moloț, cercetat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

Mircea Moloț, cercetat sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

Mircea Moloț, seful Consiliului Județean Hunedoara, vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică, reținuți pentru fapte de corupție, vor fi cercetați sub control judiciar până în 15 februarie, a decis, joi seară Tribunalul Alba. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, scrie Mediafax.

Ședința de judecată a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă a celor cinci a durat opt ore și jumătate, după care judecătorul de drepturi și libertăți a deliberat încă o oră.

La ieșirea din sala de judecată, Mircea Moloț a declarat că se aștepta la această decizie, deoarece este nevinovat, acuzațiile care i se aduc fiind nefondate.

”Acuzațiile care mi s-au adus sunt nefondate. Sunt nevinovat și clar mă așteptam la această decizie. (…) La câte capete de acuzare au fost am avut impresia că sunt cel mai mare mafiot nu din România, ci din lume. În mod sigur va fi un proces de durată, mă voi conforma și voi respecta întru totul deciziile care vor fi dispuse”, a spus Moloț.

Întrebat dacă punerea sub control judiciar îi afectează funcția, președintele CJ Hunedoara a răspuns că nu îl afectează în niciun fel, doar că nu are voie să discute cu niciun angajat al instituției despre acest proces.

El a mai spus că în perioada imediat următoare vrea să își ia concendiu, însă nu pentru mult timp, deoarece trebuie aprobat bugetul CJ pentru anul viitor. Moloț a precizat că tot ce a făcut și tot ce va face în activitatea de președinte al CJ Hunedoara face în mod legal și nu are de ce să-i fie frică.

Șeful CJ Hunedoara a fost așteptat la ieșirea din sala de judecată de soție, de fiică și de mai mulți apropiați care l-au îmbrățisat după aflarea veștii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică au fost duşi, joi, în jurul orei 12.00, la Tribunalul Alba, pentru judecarea propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestora.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă