23.7 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăSpecialMircea Geoană trebuie să plece din vila de la RAAPPS

Mircea Geoană trebuie să plece din vila de la RAAPPS

În mai puţin de două luni, Mircea Geoană trebuie să părăsească vila de lux de la RAAPPS, în care locuiește de aproape 10 ani. Asta după ce şi-a pierdut, odată cu excluderea din PSD, funcţia de înalt reprezentant al guvernului, arată romaniatv.net.

Decizia prin care Mircea Geoană este eliberat din funcţia de Înalt reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică a fost semnată vineri de premierul Victor Ponta. Geoană ocupa această funcție din 12 februarie 2014.

Mircea Geoană a intrat în casa de la RA-APPS în timpul Guvernului Năstase, în calitate de ministru al Afacerilor Externe. După ce nu a mai deținut acest portofoliu, el a încheiat cu RA-APPS o convenţie de cazare care îi prelungea şederea "până la rezolvarea situaţiei locative".

Convenţia de cazare prevedea o chirie de 133,28 de lei pentru casă şi 6,9 lei pentru garaj și a rămas valabilă până pe 25 ianuarie 2007 când, SGG aprobă transformarea sa în contract de închiriere cu aceleaşi clauze favorabile chiriaşului. Acesta urma să nu poată fi evacuat decât cu executor judecătoresc.

În martie 2008, când guvernul Tăriceanu a ajustat chiriile prin HG, statul a cerut 3.153 de euro pe lună pentru casa în care locuiește Goeană, majorând chiria de 16 ori. 

Cei aproape 700 de lei au fost achitaţi de familia Geoană până în februarie, apoi datoria la stat a fost preluată de Senat până în martie 2010. O lună mai târziu, pentru a nu pierde ulterior condiţiile contractuale avantajoase, Mircea Geoană redevenea titularul chitanţelor. Chiria de 3.200 de euro s-a oficializat din nou însă abia la finalul anului 2011, după demiterea preşedintelui Senatului pe 23 noiembrie.

Mircea Geoană a anunţat cu mai multe ocaziii că se mută din vila RA-APPS să scape de chirie. Ultima dată a făcut această promisiune pe 16 ianuarie 2013, ziua în care guvernul Ponta îl trecea din nou pe lista chiriaşilor RA-APPS. 

Cele mai citite

Agricultura sustenabilă: Ce presupune, cum se realizează

În condițiile în care nivelul de poluare a atins cote alarmante, iar resursele naturale se epuizează într-un ritm alert, se vorbește tot mai des...

Iată ce poți face dacă bebelușului tău nu îi plac băile

Baia bebelușului nu are doar scopul de a-l curăța, ci ar trebui să fie un moment plăcut, relaxaNt. Cu toate acestea, foarte mulți bebeluși...

Soarta SIF Muntenia, pe mâinile unor  personaje controversate. Oamenii de încredere ai lui Gruia Stoica și Adrian Năstase, în CA SAI Muntenia

Un afacerist cu papetărie, “mâna dreaptă” a patronului Grup Feroviar Român (GFR), Gruia Stoica, și omul de încredere al fostului premier Adrian Năstase se...
Ultima oră
Pe aceeași temă