21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăSpecialMircea Geoană trebuie să plece din vila de la RAAPPS

Mircea Geoană trebuie să plece din vila de la RAAPPS

În mai puţin de două luni, Mircea Geoană trebuie să părăsească vila de lux de la RAAPPS, în care locuiește de aproape 10 ani. Asta după ce şi-a pierdut, odată cu excluderea din PSD, funcţia de înalt reprezentant al guvernului, arată romaniatv.net.

Decizia prin care Mircea Geoană este eliberat din funcţia de Înalt reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică a fost semnată vineri de premierul Victor Ponta. Geoană ocupa această funcție din 12 februarie 2014.

Mircea Geoană a intrat în casa de la RA-APPS în timpul Guvernului Năstase, în calitate de ministru al Afacerilor Externe. După ce nu a mai deținut acest portofoliu, el a încheiat cu RA-APPS o convenţie de cazare care îi prelungea şederea "până la rezolvarea situaţiei locative".

Convenţia de cazare prevedea o chirie de 133,28 de lei pentru casă şi 6,9 lei pentru garaj și a rămas valabilă până pe 25 ianuarie 2007 când, SGG aprobă transformarea sa în contract de închiriere cu aceleaşi clauze favorabile chiriaşului. Acesta urma să nu poată fi evacuat decât cu executor judecătoresc.

În martie 2008, când guvernul Tăriceanu a ajustat chiriile prin HG, statul a cerut 3.153 de euro pe lună pentru casa în care locuiește Goeană, majorând chiria de 16 ori. 

Cei aproape 700 de lei au fost achitaţi de familia Geoană până în februarie, apoi datoria la stat a fost preluată de Senat până în martie 2010. O lună mai târziu, pentru a nu pierde ulterior condiţiile contractuale avantajoase, Mircea Geoană redevenea titularul chitanţelor. Chiria de 3.200 de euro s-a oficializat din nou însă abia la finalul anului 2011, după demiterea preşedintelui Senatului pe 23 noiembrie.

Mircea Geoană a anunţat cu mai multe ocaziii că se mută din vila RA-APPS să scape de chirie. Ultima dată a făcut această promisiune pe 16 ianuarie 2013, ziua în care guvernul Ponta îl trecea din nou pe lista chiriaşilor RA-APPS. 

Cele mai citite

Microbuz de transport persoane, implicat într-un accident în județul Timiș. Trei victime, transportate la spital

Un microbuz de transport persoane, în care se aflau nouă adulţi şi un minor, a fost implicat într-un accident rutier, vineri dimineaţa, pe DN6,...

Prof. dr. Sorin Ilieșiu: Proclamația pentru reunirea Republicii Moldova cu România

1. În numele poporului român din cele două state românești, se proclamă reunirea Rep.Moldova cu Patria-Mamă România. Parlamentele celor două state românești vor adopta o...

Ovidiu Hațegan revine pe teren după operația la inimă! La ce meci a fost delegat arbitrul român

După mai bine de un an de zile, Ovidiu Hațegan va conduce din nou la centru un meci oficial. Arbitrul în vârstă de 42...
Ultima oră
Pe aceeași temă