21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMinorii si batranele, tinta violatorilor

Minorii si batranele, tinta violatorilor

» De la inceputul anului si pana in prezent, politistii constanteni au inregistrat peste 20 de cazuri de viol si incest.

» Potrivit politistilor, violatorii prefera fetele si baietii cu varste de pana la 14 ani, dar si femeile in varsta, care nu se pot apara.

Situatie tot mai ingrijoratoare la Constanta. In primele sase luni ale acestui an, politistii s-au confruntat cu peste 20 de cazuri de viol, iar cele mai multe au avut loc in mediul rural. Potrivit specialistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, cele mai multe dintre victimele acestor abuzuri sexuale erau fie minori, fie persoane in varsta. In ambele cazuri agresorii isi cautau victime care sa nu le poata opune rezistenta prea mare. Ingrijorator este faptul ca a crescut foarte mult numarul incesturilor si ca, in doua cazuri, victimele au ramas insarcinate cu tatal, respectiv bunicul .

Teoretic, exista o serie de proiecte pentru combaterea acestor abuzuri, dar, practic, victimele violurilor nu au cui sa ceara ajutor sau unde sa se refugieze. Pe de alta parte, oamenii legii spun ca este foarte greu sa probeze o astfel de infractiune fara ajutorul victimelor, care de multe ori sunt amenintate cu moartea daca spun ceva si aleg sa traiasca ani la rand cu aceasta teama.

Bunicul violator
2009 a debutat cu o serie de violuri comise chiar in noaptea de Revelion. O fata de 15 ani le-a povestit rudelor ca este insarcinata cu bunicul sau. Dupa mai bine de patru ani de chin, minora nu a mai putut indura teroaree la care era supusa de cel care ar fi trebuit sa o creasca si sa o educe. Barbatul in varsta de 66 de ani, din comuna constanteana Chirnogeni, si-a violat nepoata in repetate randuri, ori de cate ori avea ocazia. Mereu o ameninta sa nu le spuna rudelor ce se intampla, altfel va fi aruncata in strada. Anchetatorii spun ca minora locuieste cu bunicii din partea mamei de mica, dupa ce tatal i-a murit, iar femeia care i-a dat nastere s-a recasatorit in judetul Bacau.

 

Astfel, fetei ii era teama sa isi supere bunicul, de teama ca va ajunge pe drumuri. Totul a iesit la iveala dupa ce o matusa a vazut ca fata are varsaturi, ca ii este rau si ca s-a ingrasat. Atunci, victima a trebuit sa spuna cine este tatal copilului sau. Audiat de magistrati, Vasile Corbu a sustinut ca este nevinovat: "Totul este razbunarea nepoatei mele pentru ca am batut-o de mai multe ori. Fata obisnuia sa fuga de acasa, seara, pe geam si se intorcea pe la 4 dimineata. A refuzat chiar sa mai mearga la scoala si toata ziua statea in oglinda si se machia. Nu e adevarat ca am violat-o pe camp sau in casa in constructie a fiului meu!", a declarat Vasile Corbu, barbatul acuzat de viol. El a adaugat ca, inainte de Revelion, adolescenta a plecat de acasa si timp de cateva saptamani nu a dat nici un semn de viata. Unul dintre cele mai monstruoase cazuri in care copiii au fost victimele unor fapte desprinse mai degraba din filmele de groaza este cel al lui Gheorghita Moise, un tanar de 20 de ani, din satul Miorita, comuna Ciobanu.

 

Individul a fost trimis in judecata in luna aprilie sub acuzatia de viol. Victima tanarului a fost tocmai nepotica sa, in varsta de doar 5 ani. Potrivit rechizitoriului, fapta s-a petrecut pe 17 februarie 2009, in jurul orei 15.00. "Profitand de ascendentul sau moral asupra victimei si de imprejurarea ca, datorita varstei sale fragede, aceasta se afla in imposibilitatea de a-si exprima vointa", Moise a intretinut relatii sexuale orale cu nepotica lui, Elena Rodica, de doar 5 ani, pe care o invitase la o plimbare pe o colina. Pentru a o convinge pe fetita sa-l insoteasca, unchiul i-a promis ca-i va cumpara bomboane, exact ca in povestile cu pedofili. Ajunsi in liziera, individul s-a dezbracat partial de pantalonii de trening, s-a asezat pe iarba si "i-a cerut fetitei sa-i primeasca penisul in gura si sa-l suga, promitandu-i, totodata, ca, ulterior, ii va cumpara dulciuri pentru a o rasplati". Micuta a fost de acord, nerealizand ce i se cere. Potrivit Codului Penal, el risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 10 si 25 de ani.

Viol in grup
Chiar in prima luna a anului, o minora de 13 ani, din localitatea constanteana Corbu, a fost batuta cu salbaticie si violata de patru tineri care au vrut sa se distreze dupa ce au golit mai multe sticle cu bautura. Dintre cei patru agresori, Florin Constantin Vinogradov, de 18 ani, Gheorghita Ciovina, de 18 ani, Sebastian Z., de 15 ani, si Alin F., de 15 ani, numai cei doi majori au ajuns in arest preventiv, minorii fiind cercetati in stare de libertate. Primii doi au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare, in timp ce minorii s-au ales cu pedepse de cate 4 ani de inchisoare. Trei zile mai tarziu, in satul Comana, o adolescenta de 16 ani a fost violata, agresorii fiind fratii Sarcu, deja cunoscuti politistilor pentru cazierul lor bogat. In timp ce unul dintre frati o viola, cel de-al doilea "veghea" cu o coasa pentru ca victima sa nu opuna rezistenta. Unul dintre cele mai grave cazuri din acest an s-a produs la Chirnogeni. Dumitru Botusan, de 24 de ani, s-a intors beat de la discoteca din localitate si a violat-o pe sora sa, Nina, de 10 ani.

Saptamana trecuta, politistii s-au confruntat cu trei cazuri terifiante. Doua batrane au fost atacate noaptea in casa. Prima a fost supusa la perversiuni sexuale, iar cea de-a doua a fost violata de doi frati. Daca in primul caz autorul nu a fost retinut, in cel de-al doilea pe numele agresorilor s-au emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile. Cel mai grav caz este al unei femei din comuna Cumpana, acuzata ca a intretinut relatii sexuale cu fiul sau de 6 ani, in timp ce tatal copilului ii filma. Acestia au fost arestati, iar minorul dus intr-un centru de plasament.

» Condamnare
Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Nicolae Manea, din Cobadin, la doar 10 ani de inchisoare si plata a 5.000 lei daune morale, dupa ce a violat cu sange rece un baietel de 9 ani. Codul Penal prevede in astfel de situatii pedeapsa cu inchisoarea de pana la 25 de ani. Fapta s-a petrecut intr-o casa parasita, iar copilul a fost amenintat cu moartea sa nu spuna nimanui adevarul.

Cele mai citite

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă