34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătății trimite corpul de control la Spitalul de Urgență Craiova. Mai...

Ministrul Sănătății trimite corpul de control la Spitalul de Urgență Craiova. Mai mulți medici străini au operat ilegal

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a cerut Corpului de control al instituției să facă verificări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde mai mulți medici străini au operat fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România.

Controlul, care va începe săptămâna viitoare, va avea loc ca urmare a unei solicitări a Inspecţiei Sanitare făcute către Colegiul Medicilor şi Agenţia Medicamentului.

"Inspecţia Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la nouă operaţii efectuate cu sprijinul unor medici străini la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor. Inspectorii au mai sesizat şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale cu privire la utilizarea în cadrul acestor operaţii a unor dispozitive şi consumabile provenite şi din sponsorizări pentru care nu există contracte de sponsorizare, respectiv documente care să ateste calitatea acestora", precizează sursa citată.

Potrivit MS, răspunderea pentru obţinerea aprobărilor, respectiv pentru documentaţia aferentă dispozitivelor medicale aparţine Spitalului Judeţean, nu medicilor din Franţa. Două persoane din cele nouă operate au decedat.  "Ministrul condamnă orice acţiune care ar putea arunca îndoieli asupra cooperării internaţionale dintre spitalele româneşti şi specialişti străini. Intensificarea acestei cooperări este una dintre priorităţile mandatului său, parteneriatele cu spitale din afara ţării şi cooperarea între medici români şi străini dovedindu-se de nenumărate ori benefice pentru pacienţii români", subliniază sursa citată.

Conform comunicatului, în perioada 25 – 27 mai 2016, nouă pacienţi cu diagnosticul de obezitate morbidă au fost operaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova de către echipe mixte de chirurgi. Au participat doi medici chirurgi de la Centrul Integrat de Tratament al Obezităţii Morbide din Franţa. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă