10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului din Piteşti. Un alt copil...

UPDATE. Ministrul Sănătăţii cere demisia conducerii Spitalului din Piteşti. Un alt copil grav bolnav, internat la Bucureşti

UPDATE: Situaţia copilului cu sindrom hemolitic-uremic care a fost adus miercuri la Spitalul Marie Curie de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti era cunoscută de personalul medical al unităţii sanitare încă din data de 13 februarie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri Agerpres. 

“Din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, situaţia acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti încă din data de 13 februarie, când copilul a fost a adus de părinţi pentru consult de specialitate, acuzând febră şi scaune diareice. Cu această ocazie, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de părinţi la o clinică privată din Bucureşti, unde au fost efectuate o serie de analize. La data de 21.02.2016, ora 8,30, copilul s-a prezentat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, unde a fost consultat şi i s-a pus diagnosticul de ‘enterocolită dizenteriformă şi rectoragii’. Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost îndrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8,59, potrivit fişei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgente a acestui Spital. Ca urmare a investigaţiilor derulate la această unitate spitalicească, a fost exclusă patologia chirurgicală, recomandându-i-se revenirea la Institutul Matei Balş, unde copilul era aşteptat în vederea internării”, precizează MS în comunicatul citat. 

Totodată, MS arată că în aceeaşi zi părinţii au transportat copilul la Spitalul Victor Babeş, unde s-a constatat, la camera de gardă, că pacientul este echilibrat iar după ce s-a efectuat o nouă serie de investigaţii, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic şi revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acută. 

MS adaugă că marţi, 23 februarie, la orele 22,18, părinţii s-au prezentat cu copilul la UPU din cadrul Spitalului de Pediatrie Piteşti, unde pacientul a fost diagnosticat cu ”boală diareică acută enteroinvazivă, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% şi sindrom febril asociat”. ”Copilul a fost internat, iar în urma investigaţiilor s-au constatat semne de infecţie, deşi rezultatul coproculturilor s-a menţinut negativ”, se mai arată în comunicatul citat. 

MS mai arată că miercuri, la ora 12,20, conform datelor DSP Argeş, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie Bucureşti, fără a se raporta cazul către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în conformitate cu reglementările în vigoare. ”În aceeaşi zi, în jurul orei 15,00 pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Secţia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sânge şi coproculturi, în urma cărora s-au evidenţiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultură, în urmă testării, s-a pus pus în evidenţă prezenta Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli. Pacientului i s-au administrat soluţii de reechilibrare hidroelectrolitică, plasmă, masă trombocitară, în vederea instalării cateterului de dializă peritoneală. Starea pacientului este stabilă, însă prognosticul este rezervat”, adaugă MS. 

======

Un copil de doar un an şi patru luni, grav bolnav, a fost plimbat între spitalele din Piteşti şi Bucureşti preţ de aproape două săptămâni. Băiatul a ajuns astăzi la Spitalul Marie Curie. În doar câteva ore starea lui de sănătate s-a agravat.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu,  a mers, miercuri seara, la spitalul “Marie Curie” pentru a vedea copilul de un an şi patru luni, transferat astăzi în Capitală, a cărui stare s-a deteriorat, declarând la plecare că se impune demisia conducerii Spitalului din Piteşti.

“Am consultat foile de observaţie. Până în acest moment nu s-a pus problema în niciun moment de acest sindrom. Până azi. Nici analizele nu au relevat aşa ceva. Starea era cu totul alta ieri. Azi a fost transferat de la Piteşti. Este la terapie, starea lui e stabilă, va fi dializat. Ancheta de până acum … sunt foarte, foarte nemulţumit, am instituit ancheta internă, am rechemat şeful Corpului de control de la Timişoara, pentru a relua întreg cazul. Şi INSP este în alertă. Am constatat şi sunt extrem de nemulţumit că din nou, deşi am precizat ca astfel de cazuri să fie raportate direct Direcţiei Sanitare. Am constatat că nu s-a făcut asta. Cer demisia conducerii Spitalului din Piteşti”, a declarat ministrul Sănătăţii, pentru Digi24.

Copilul în vârstă de un an și patru luni a ajuns în această după-amiază la Spitalul Marie Curie din București. În doar câteva ore, medicii l-au diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic în stare gravă. În prezent, este internat la secția de nefrologie și s-ar putea, chiar în această noapte, să fie transferat pe secția de anestezie și terapie intensivă pentru că are hemoragii masive.

Pe 13 februarie, părinții au observat primele simptome ale acestui sindrom. Au venit din Pitești la o clinică privată din București și au fost trimiși, mai apoi, la Institutul Matei Balș unde au ajuns pe 20 februarie. Medicii de acolo i-au trimis din nou la spitalul Grigore Alexandrescu pentru un consult chirurgical. După ce a stat o zi internat, medicii l-au trimis la Spitalul Victor Babeș pentru a i se face mai multe investigații.

Pentru că nu au primit niciun diagnostic, în 22 februarie, părinții au plecat acasă cu copilul, însă starea de sănătate a acestuia nu s-a îmbunătățit. Astăzi, au ajuns din nou la Spitalul de Pediatrie din Pitești în stare gravă, iar medicii l-au trimis la Spitalul Marie Curie.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă