13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătăţii a fost apostrofat de pacienți în timpul vizitei la un...

Ministrul Sănătăţii a fost apostrofat de pacienți în timpul vizitei la un spital din Iași

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost apostrofat, marţi, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria” din Iaşi, de un bărbat nemulţumit că pacienţii aşteaptă şi câte şase ore la uşa cabinetelor medicale, iar lipsa scaunelor îi determină pe părinţi să-şi ţină copiii pe jos, pe holurile spitalului, relatează Mediafax.

"Păi ce facem, domnu' ministru, astea-s condiţii? Noi stăm aici de la 6 dimineaţă. Ăsta nu-i director, dacă îi lasă pe copii să stea pe jos”, i-a spus bărbatul lui Nicolae Bănicioiu.

Ministrul nu i-a răspuns bărbatului, apoi a vizitat o secţie a spitalului, după care a intrat în biroul directorului u nităţii medicale.

După ce a discutat cu acesta, ministrul Sănătăţii a declarat presei că nu-i place "absolut deloc” ceea ce a văzut în acest spital şi că ministerul se va implica în remedierea problemelor cu care se confruntă unitatea medicală.

"Nu-mi place absolut deloc, e unul din spitalele care necesită multe lucruri de făcut. Spun din capul locului că o să intervenim şi noi. Nu-mi place că nu există locuri speciale de aşteptare şi aţi văzut că se creează tot felul de situaţii neplăcute", a spus Nicolae Bănicioiu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, a afirmat că speră că ministerul Sănătăţii va aloca bani pentru reabilitarea infrastructurii spitalului de copii, el recunoscând că problema este una gravă.

"A fost atât de gravă problema, încât a fost şi nevoie să-l chemăm pe domnul ministru, iar domnia sa nici n-a avut nevoie de prea multe explicaţii. A văzut şi s-a lămurit. Sunt absolut convins că domnul ministru şi ministerul îşi vor ţine cuvântul, iar guvernul va da fonduri pentru reabilitarea acestor clădiri", a spus Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.

Tot marţi, ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Sfântul Spiridon, dar şi Institutul Regional de Oncologie, ambele din municipiu.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă